Skip to content

Når ”krig er fred” oppleves informasjonsfrihet som terror

desember 7, 2010

Den utviklingen vi nå er vitner til viser i grunnen at våre vestlige myndigheter ikke er særlig mer begeistret for virkelig og reell opposisjon og informasjonsfrihet, enn for eksempel sine kinesiske motparter. De kan kanskje leve med den tradisjonelle, lokale pressen – hvor ”alle kjenner alle” og hvor pinlige avsløringer stort sett skjer spredt og i mer eller mindre kontrollerte former, og hvor de lett ”drukner” i havet av øvrig, intetsigende underholdnings-journalistikk.

Men når de konfronteres av en fullstendig uavhengig, nettbasert global organisasjon som leverer ”hard core” informasjon om hva myndighetene bedriver over en ellers sløv befolknings hoder, men på deres vegne, bak lukkede dører, blir det tydeligvis for mye av det gode. At noen av informasjonsfrihetens sanne bærere på denne måten blir forsøkt stemplet som folkefiender, sier alt.

Wikileaks er et av de klareste symptomene på at våre liberaldemokratiske institusjoner  har sviktet – og våre myndigheters reaksjoner overfor symptomet bekrefter at tilstanden er kritisk.


Jon Wessel-Aas forklarer hvordan myndigheter bruker terror-begrepet etter eget forgodtbefinnende. Les hele artikkelen på NyeMeninger.no (Dagsavisen). Velkommen til 1984.

Assange er anholdt av britisk politi etter politianmeldelse i Sverige – USA vil ha kloa i han. Aftonbladet kommenterer:

USA har blivit tagna med brallorna nere och gillar det inte. Efter de senaste wikileaks-avslöjandena har man gjort allt för att sätta stopp för organisationens publicering av hemliga dokument. Stämningen i USA är extremt upphetsad och en rad normalt hyfsat sansade personer har ropat på såväl avrättning som livstids fängelse för Assange. Innan han ens blivit åtalad för något brott.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: