Skip to content

Aschehoug varsler søksmål mot Askehaug

februar 11, 2010


Fugl Føniks reiser seg fra asken
i logoen til Askehaug

Forlaget Aschehoug tar tydeligvis Internett på alvor.

truer de ebokutgiveren Askehaug med sak over brudd på varemerke- og markedsføringsloven. Dette kjøkkenbenktrykkeriet og hobby-prosjektet som tilbyr gratis opplysningslitteratur med tema som betydningen av renter i det økonomiske systemet, ubesvarte spørsmål ved 911 og praktiske løsninger for fremtiden er nå pekt ut som føde for advokatene til Aschehoug. Hvorfor ikke bare true med å kaste ebøkene til Askehaug på dynga sammen med papirbøkene til Aschehoug?

Mon tro dette er strategisk timing i forhold til Aschehougs planlagte lansering av e-bøker til fullpris i mars? Les mer om det juridiske rundt dette i en kommentar fra Espen Holm om saken:

Tilsvarende bilde finner vi i myten om fuglen Føniks. Den lever i rundt 1000 år. Da brenner både fuglen og redet opp. Ut av asken oppstår de nye eggene og fuglen kommer til live igjen. Fuglen Føniks som stiger opp av asken tolkes som gjenfødelse eller et liv etter døden. Myten stammer fra Persia (fra omkring 200 år før den store låsesmeden) og finnes i gresk, russisk, romersk og egyptisk mytologi. Det er ingen som har tatt patent på Fuglen Føniks og neppe noen som vil hevde å ha copyright på myten.

Litteraturentusiast og advokatfor Torstein Viddal sier simpelthen: «Askehaug er ikke annet enn en digital utgiver. Ikke et forlag, no money changes hands».

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: