Skip to content

Apenes: Ingen er død av personvern

januar 17, 2010

En nasjon under total overvåkning,
fordi Gud ikke gjorde jobben.

– Vi er inne i et paradigmeskifte. Samfunnet blir bedt om å si ja til en lov der personopplysninger som er innsamlet til ett formål, skal kunne brukes til helt andre formål. Det er grunnleggende nytt, sier den tidligere stortingsrepresentanten.

– Virkningene av slike endringer kan i første omgang virke beskjedne, men det er summen av mange små endringer som på lengre sikt kan forandre klimaet i samfunnet. Legger datalagringsdirektivet bånd på et pulserende politisk og kulturelt liv fordi folk tenker seg om både én og to ganger før de ringer til hverandre? Ønsker vi i så fall et slikt samfunn? spør Apenes.

– Saken har fått store deler av det politiske miljø til å ta inn over seg at vi ikke kan greie oss uten personvernet, mener han.

Utdrag fra intervju med Georg Apenes i Aftenposten. Han har også en morsom kommentar om behovet for tillit i samfunnet; «Ellers får du aldri kjøpt noe så enkelt som en pølse! Skal dere tviholde i hver deres pølseende inntil den er kald?». Apenes er en bra mann som nå pensjonerer seg – hvem blir hans etterkommer? Jon Wessel-Aas?

Reklamer

From → Overvåking, Politikk

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: