Skip to content

Norges oljeproduksjon stuper

desember 15, 2009

Discovery-and-Production
Got oil?

Norge er ikke lenger blant de ti største oljeprodusentene i verden. Om tre år vil norsk oljeproduksjon være halvert fra toppåret 2001. I mange år var Norge blant verdens aller største oljeland. I 2001 nådde oljeproduksjonen toppen med 3,3 millioner fat per dag. Men siden har oljeproduksjonen på norsk sokkel stupt.

På bare åtte år er en en produksjon på 1,3 millioner fat per dag forduftet og i dag streber sokkelen med å levere 2 millioner fat per dag.

Norges fall som oljenasjon vil bare forsterke seg de neste årene. Oljedirektoratets prognoser spår at norsk oljeproduksjonen vil falle kraftig hvert eneste år. I rapporten Sokkelåret 2008 anslår direktoratet at oljeproduksjonen ville bli 1,91 millioner fat per dag i år , fallende til 1,80 millioner fat i 2010, 1,70 millioner fat i 2001, 1,64 i 2012 og 1,63 millioner fat per dag i 2013. Om drøye tre år vil norsk oljeproduksjon dermed være halvert siden toppåret i 2001.

Fra Dagens Næringsliv som skal ha cred for å dekke peak-oil debatten. Halvering av produksjonen fra 2001 til 2013 er drastisk. Vil prisen dobles over samme periode? Får vi se norske atomkraftverk i vår levetid? Andre får det ikke til å se lyst ut i i denne kommentaren på DN:

Ja. Det fins ikke den jækel som frivillig vil komme til norge og underlegge seg det mest hinsides kostnadsnivået, den lateste og dummeste befolkningen og den største menneskehop utenfor produktivt arbeide som klamrer seg som en klump om foten. En enorm ineffektiv offentlig sektor og en horribel skokk med trygdeflyktinger som kommer fra de mest fanatiske intelligensfiendtlige steder på jorda.

Norge har alvorlige problemer. Hollandsk syke dro landet på seg allerede på 90 tallet, vi er way-beyond noe verden har sett tidligere. Kreft i siste fase. Døden er eneste utvei.

Se også «Regjeringen skjønner ikke peak oil» i Teknisk Ukeblad.

Reklamer

From → Økonomi, Energi, Politikk

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: