Gå til innhold

Orderudsaken kobles til krigen på Balkan

november 3, 2009

orderudsaken

Det var på en båttur i august 1998 at Per Paust betrodde seg til sin fetter Tore Taraldsen etter at han og hans kone Anne Orderud Paust i løpet av kort tid ble utsatt for to attentatforsøk.

På båtturen fortalte Per Paust fetteren at de hadde gode indikasjoner på hvem som kunne stå bak attentatene, og at både han og kona hadde hemmelige oppdrag for etteretningstjenesten som kunne være farlige for dem.

– Jeg tror det var på det tidspunktet at Anne brøt inn og sa at ”vær så snill og ikke stress dette noe særlig, fordi at det kan bli veldig ubehagelig for oss alle tre hvis du prater for mye om dette her, forteller Tore Taraldsen til Brennpunkt.

Det var da Per Pausts fetter Tore Taraldsen så Brennpunktsendingen om Orderud-saken i april i år, at han fikk en sterk opplevelse av sammenhenger knyttet til drapene på Orderud gård som han ikke tidligere hadde sett. Han så betroelsene fra sin fetter i båten elleve år tidligere i et nytt lys.

Fra NRK Brennpunkt. Les også «Utpeker ny Orderud-skytter» fra VG og «Vitne forteller om mulig Orderud-motiv» fra VG. Se også NTB via Aftenposten.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: