Skip to content

Frimurerlosjen: en diktatorisk og religiøs sekt?

oktober 9, 2009


Lite nytt om gammelt broderskap

UPDATE: Dagsnytt 18 (fra 34:22) med tidl. Tempelridder Aase og tidl. Overarkitekt Odd Grann, som forøvrig nekter å stille opp i studio sammen med Aase.

Den tidligere frimureren Roger Karsten Aase gir et unikt innblikk i Frimurerlosjens hemmelige ritualer i boka «Frimurernes hemmeligheter».

Det må hodeskaller, likkister og symbolsk blodtapping fra hjertet, for å nevne noe, til når det hemmelige brorskapet i Den Norske Frimurerlosjen forfremmer sine brødre. Det kommer fram i boka Frimurernes hemmeligheter Fortalt fra innsiden som Roger Karsten Aase har skrevet ut fra sine egne erfaringer i løpet av sitt 15 år lange medlemskap. Jeg spurte meg selv hvilket rart samfunn jeg var kommet inn i, skriver han om hierarkiet og omgangsformen blant frimurerne, mens han noe senere, etter å steget til andre grad, skriver at innerst inne satt jeg med en følelse av at dette bare er tull og nonsens.

Fra NRK.

Etter hvert som han fikk stadig større kunnskap og innsikt slo han alarm internt om flere økonomiske forhold. Penger fra storstilt barsalg av vin, øl og brennevin skal blant annet ha bli lagt rett i en veske, uten å ta veien om noe kasseapparat. Og ved minst en anledning ble det solgt lodd for over 180.000 kroner. Og de som hjalp til ved forskjellige anledninger, fikk svart betaling.

– Dette skjedde mens advokater og politifolk var med i losjen og visste hva som skjedde. Likevel reagerte ingen. De fleste mente det eksisterte et eget regelverk for losjen, sier Aase til DN.

Fra Dagens Næringsliv. Se også video med Aase på «God Morgen Norge»  på TV2 og artikkel i Dagbladet.

Kjøp boken her.

Les også min bokomtale av «Frimureriet og de skjulte makteliter«.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: