Skip to content

Daglige spionangrep mot Forsvaret, FOST på sporet

september 11, 2009

FOST nettkontrollstasjon,
scanner etter fremmed efterretning og nettkrigere

Angrepene mot Forsvarets datanettverk har vært sofistikerte og nytenkende i datasammenheng. De er utført på en helt ny måte, uten at Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST) vil utdype hvordan angrepene har fortonet seg. FOST følger fortløpende angrepene. Forsvarssjef Sverre Diesen, Forsvarsstaben og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er holdt orientert om dataangrepene.

Major Ivar Kjærem er fungerende seksjonssjef i ved Forsvarets senter for beskyttelse av kritisk informasjon (FSKI) i FOST. Han bekrefter overfor F at angrepene mot Forsvarets datanettverk har pågått over lengre tid.
– Men jeg kan ikke kommentere innholdet i den saken vi nå jobber med. Det jeg kan si, er at vi har kontroll over situasjonen, sier han. FOST ser svært alvorlig på saken og mye av organisasjonens virksomhet på Jørstadmoen har vært fokusert mot inntrengerne. Etter det F kjenner til, skal angriperne ikke ha fått tak i verken dokumenter eller vital informasjon fra Forsvarets interne datanettverk.

Fra Forsvarets Forum (F). Litt tidligere, fra samme leir (pun intended), «FOST-leder forfremmet – avdelingen etterforskes» i VG.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: