Skip to content

Rothschild familiefeid avblåst – nytt fond etablert

september 4, 2009

Bankierfamilien Rothschild har vært med på å finansiere de fleste europeiske kriger de siste 200 årene, og sørget for penger til gjenoppbyggingen av mange land etter krigenes ødeleggelser.

Nå trer en ny generasjon, Alexandre de Rothschild (29), inn i ledelsen av nøkkelselskapet i bankgruppen, investeringsbanken N. M. Rothschild & Sons (Rothschild) i London. Den kontrolleres av den franske grenen av den tallrike Rothschild-familien. I dag er det faren David de Rothschild (66) som er familieoverhode i dynastiet, og leder av bankgruppen.

Rothschild junior må først vise om han duger. Generasjonsskiftet skjer ved at det opprettes et nytt investeringsfond på 500 millioner euro (4,3 mrd. kr) som skal kjøpe seg opp i selskaper der Rothschild allerede har eierandeler. Rotschild-ene ser forretningsmuligheter i dette i en tid da fusjoner og oppkjøp har falt med 46 prosent på grunn av finanskrisen og internasjonal kapitaltørke.

Rett fra Murdoch, bortimot oversatt fra «Rothschild Said to Start Fund; Chairman’s Son Joins» fra Bloomberg.

Slektskap med verdens mest innflytelsesrike dynasti kommer ikke uten risiko. Innad i Rotschildfamilien ulmer en eldgammel konflikt mellom de franske og engelske grenene av familien. De to familiene har  herjet parallelt med frimureriet i de to landene med henholdsvis Grand Orient i Frankrike og United Grand Lodge of England. Verdens best skjulte dynasti og globale maktspiller viser sjelden sin tilstedeværelse.

En sjelden gang viser de allikevel sitt vesen; «Family Fued» i Time fra 1980, «Guy de Rothschild; French Banking Executive» fra Washington Post i 2007 og «Rothschild Bank Confirms Death of Heir, 41, as Suicide» fra New York Times og «Mogul distorts Rothschild death; police say Amschel was murdered» fra Spotlight ‘fra 1996. Se også «Attempt to kill Rothschild; Jodkowsky, the Baron’s Confidential Clerk, Opens a Letter, and Loses an Eye and Three Fingers» fra New York Times i 1895.

Det skal ikke være lett å være verdens uoffisielt rikeste.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: