Skip to content

Blackwater: Moderne Tempelriddere?

august 27, 2009

Ill. «Blackwater and Blood: Spilling it in Iraq, Donating it at Home»,
Red Ice Creations

De er blitt et symbol på privatisering av krig og ser ifølge tidligere ansatte på seg selv som moderne tempelriddere. Nå står de på tiltalebenken i USA.

Slakt av sivile, en god dose rasisme, trusler, våpensmugling og et mål om å utrydde alle muslimer. Dette er i korte trekk hovedingrediensene i en salig miks som før helgen fosset ut av den føderale domstolen i Virginia i form av anklager fra to tidligere ansatte i det såkalte «sikkerhetsselskapet» Blackwater. Adressaten er Eric Prince, som har pumpet penger inn i det republikanske partiet og med hjelp fra Bush-administrasjonen har bygd opp det paramilitære selskapet til et av USAs største og et symbol på privatiseringen av krigen i Irak.

Takket være milliardkontrakter fra staten er Blackwater blitt en sentral aktør i Irak og Afghanistan. Nye kontrakter er blitt undertegnet i takt med anklagene om overgrep i regi av Blackwater. For det er ikke de første anklagene som reises mot selskapet. Vitnemålene som legges fram i Virginia, der Blackwater anklages for krigsforbrytelser, kaster likevel nytt lys over selskapets rolle under okkupasjonen.

Fra Dagsavisen.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: