Skip to content

Jakten på fildelere fortsetter … ikke

juni 16, 2009

UPDATE: «Finding a fair price for free knowledge» fra New Scientist.

UPDATE: «Datatilsynet stanser piratjegerne» i Teknisk Ukeblad via VG og Aftenposten.

Ingen ser ut til å ha lært noe som helst i fildelingsdebatten her til lands. Nå ønsker Trond Giske å utvide konsesjonen for advokatfirmaet Simonsen som mener en IP-adresse er alt de trenger for å få bukt med fildelingen. På spørsmål fra Teknisk Ukeblad bekrefter departementet dette:

– Kultur- og kirkedepartementet står fortsatt bak anmodningen fra november 2007 om at advokatfirmaet Simonsen bør få forlenget konsesjon, sier statssekretær Wegard Harsvik (Ap) til Teknisk Ukeblad.

Anmodningen begrunnes med en kommende revisjon av åndsverkloven, som var planlagt gjennomført i 2009. Dette arbeidet er forsinket, og åndsverkloven vil ikke få sin revisjon før i 2010. Simonsen har derfor søkt om å få forlenget sin midlertidige konsesjon frem til 31/12-2010. Søknaden har vært problematisk for Datatilsynet, ettersom en slik loggføring er problematisk med hensyn til personvernet.

Bokbransjen som har oppdaget at tekst (i denne sammenhengen) bare er data støtter også ytterligere overvåkning. Kjempeintellektuelt.

I tillegg går TONO rettens vei for å forsøke tvinge Telenor til å blokkere Piratebay:

Etter det NRK kjenner til står til sammen 21 film- og plateselskaper, interesse- organisasjoner og fagforeninger bak kravet nettsiden må stenges for norske brukere.

– Rettighetshavernes tålmodighet har nå tatt slutt. Kulturtyveriet må opphøre og det må Telenor medvirke til, sier direktør Cato Strøm i TONO til NRK.

Se også VG dekke saken.

Det finnes tydeligvis ingen grenser for hvilke midler som kan settes inn for å forsøke å stoppe fildeling og samtidig trampe på personvernet og ytringsfriheten. I Italia har de ihvertfall skjønt at en IP-adresse ikke er det samme som en person:

The District Attorney and judge said that the mere ownership of a connection from where an infringement took place is not sufficient to establish the identity of an infringer or liability of a defendant, especially since other people could have committed the alleged infringement.

Saken blir heller ikke lettere med de utallige åpne trådløse nettverkene.

Jeg gjentar; gir vi etter for mafiaen i underholdningsindustrien kan vi glemme personvernet, ytringsfriheten og et fornuftig lovverk.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: