Skip to content

Nettleverandører må slette trafikkdata etter 3 uker

juni 9, 2009

Dataopplysninger om 1,6 millioner norske nettbrukere skal nå slettes raskere. I utgangspunktet har Datatilsynet gitt pålegg til Tele2 og Lyse Tele etter to prinsippavgjørelser. Tilsynet gjør det imidlertid klart at dette kravet vil gjelde alle leverandører, for eksempel også Telenor, Canal Digital, NextGenTel og Get.

Pålegget er stikk i strid med EUs nye regler om datalagring, som pålegger selskapene å lagre opplysninger i minst seks måneder. I dag varierer lagringstiden fra et par dager til fire–fem måneder.

– I praksis er dette en styrking av personvernet til alle som bruker Internett. For den vanlige nordmann betyr det at han får større muligheter til et privatliv enn vi ser i dag, sier avdelingsdirektør Leif T. Aanensen i Datatilsynet.

– Sletting av data etter bare tre uker innebærer en fundamental forskjell fra i dag. Dette vil få meget dramatiske følger for å oppklare straffesaker, sier assisterende Kripos-sjef Ketil Haukaas.

Fra Aftenposten. All ære til Datatilsynet som viser at Norge faktisk ikke er medlem av EU og underlagt datalagringsdirektivet.

Les også Yngve Eides brev til Regjeringen, Datatilsynet og Post- og teletilsynet om tillatelse til å overvåke advokatfirmaet Simonsen. Les saken fra ITavisen.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: