Skip to content

Vitenskapen som forsvant

juni 2, 2009


Se dokumentaren her.

Tidligere direktør for Norges forskningsråd Ole Henrik Ellestad kritiserer FNs klimapanel for å være lite vitenskapelige og journalister for å drive med hjernevask av befolkning i spørsmål om årsaken til klimaendringer. Les intervjuet i Dagbladet:

– Med andre ord; idealister mangler kunnskaper?

– Ja, det kan du nok si. Problemet er at man bare refererer til observasjoner som presenteres som bevis på klimatrusselen, altså at utslipp av karbondioksid, har forårsaket den globale temperaturøkningen. Og her har Mathismoen bidratt til å hjernevaske et godtroende norsk folk. Forskere som ikke har greid å påvise at CO2 har noen effekt eller en beskjeden eller neglisjerende effekt, feies unna. Selve klimagasseffekten er utledet av grunnleggende fysiske lover innen stråling og termodynamikk. Men IPCC har ennå ikke etter 20 år greid å presentere bevis som setter CO2-økningen inn i en slik fundamental sammenheng. Også skeptikere aksepterer mange av funnene, men hevder at CO2-økningen bare vil gi marginale effekter. Men det skal tillegges at heller ikke skeptikerne har greid å etablere fullgode motbevis, så saken er ennå ikke avklart.

– Hvis global oppvarming ikke skyldes økt CO2, hva er det da?

– Etter siste istid hadde vår klode en periode med høyere temperaturer. Den stigende temperaturen vi nå observerer er en gradvis oppvarming fra den mellomliggende lille istid og kan hovedsakelig forklares med naturlige klimatiske svingninger der sol, skyer og havstrømmer er sentrale faktorer.

Les hele intervjuet i Dagbladet. Les hele artikkelen «Vitenskapen som forsvant» i siste nummer av Samtiden.

From → Politikk

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: