Skip to content

Nettkrig: Østeuropeere slo ut politiet

mars 13, 2009

Kanskje noe for IFPI?

Gammel programvare, brudd på sikkerhetsregler og manglende datasikkerhet førte til at datakriminelle slo ut PC-er til politiet over hele landet.

Politiets operasjonssentraler kom ikke på nett, passkontorer måtte stenge, etterforskere fikk ikke opp sakspapirer og publikum slet med å få den servicen de skulle ha.

Og på Gardermoen måtte politiet slippe inn reisende, uten å kunne sjekke dem mot sine dataregistre – stikk i strid med vanlige rutiner.

Norsk politi ble i går rammet av et storstilt dataangrep da 1000 datamaskiner over hele landet ble infisert av et datavirus.

Det omfattende datakollapset kommer bare to uker etter at Kripos ble slått ut i to dager. I sommer ble to politidistrikter rammet. Angrepet i går er imidlertid det desidert største.

Fra Aftenposten. Se også «Vekk med Windows» på Digi.

Hvor var sikkerhetsinfrastrukturen? Har vi sett våre første offer på norsk jord i en pågående undergravende (og covert) nettkrig? Hadde det vært inflasjonsdrivende å oppgradere politiets datasystemer med penger fra oljefondet? Ingen kan svare fordi nettet er nede?

Reklamer
One Comment
  1. The Freaky Hijiki permalink

    Ja, hadde vært interessant å vite hvor mye dette har kostet kontra hva det hadde kostet å bytte til linux.

    Nå er det jo ikke bare elektroniske innbrudd politiet sliter med. Det har vært merkverdig stille rundt denne episoden etter den lille notisen her (som er det eneste jeg har funnet om dette): http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2773770.ece

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: