Skip to content

Klar for dommedag

november 28, 2008
nuke downs drone

A dirigible falls from the air near an atomic bomb test site in Nevada, due to the shock wave in the air. U.S. Department of Energy Photograph. Public domain.

Atombomben – perfekt for downing av droner

Survivalister har tradisjonelt vært ensomme, paranoide gærninger som gjemmer seg i hytter i skogen med kjelleren full av våpen, mat og gassmasker, forberedt på en gedigen katastrofe, eller det de gjerne kaller «teotwawki» – the end of the world as we know it.

I Norge har det vært få survivalister, det nærmeste vi kommer er kanskje de såkalte sjølbergerne på 1970-tallet. For det er spesielt blant amerikanerne at survivalisme, som kanskje kan oversettes med overlevelsesstrategi, har en lang og skiftende tradisjon: På sekstitallet forberedte de seg på atomkrig. På syttitallet inflasjon, energikrise, sult og samfunnskollaps. På åttitallet var det atomkrig igjen, og på nittitallet Y2K dataviruset. Og siden da: terror, naturkatastrofer og pandemier, alltid paret med en dyp mistro til at myndighetene kan og vil gjøre noe som helst for å beskytte dem.

Les mer på DN’s D2. Journalistene bak denne artikkelen skal ha kredd for å ta opp survivalistene i USA. Det er tydeligvis en forkjærlighet for det særegent amerikanske i miljøet hos D2, som faktisk skrev om livsforlengelse! Det er som om alt litt sært fra USA plutselig er blitt trendy, ikke harry slik det var før.

Hvis det er slik at norske lett-påvirkelige luksusdyr faller for dette, som alle andre oppegående fant underholdene på 90-tallet, burde de heller se til Esquire og deres siste artikkel om Dean Kamen. Finn løsninger fremfor å grav deg ned.

Joel Skousen og hans tjenester for strategisk relokasjon er en av mine favoritter blandt moderne survivalister. Skal man først drive profesjonelt i dommedags-bransjen er det klart man må male fanden på veggen.

For spesielt interesserte anbefales «Protection in the Nuclear Age» fra FEMA (PDF) i 1985.

Reklamer
One Comment
  1. billy bong permalink

    whats life in a bunker worth anyway…?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: