Skip to content

Konspirasjon fra både Høyre og venstre

november 24, 2008

Peak-Oil, en konspirasjon?

Det finnes en junta i Østfold Høyre mener Georg Apenes:

Georg Apenes som representerte Østfold Høyre i tre perioder fram til 1989 og er gift med Fredrikstads varaordfører Ingrid Willoch, skapte store overskrifter da han i forrige uke begikk offentlig karakterdrap på Martin Engeset. Den sittende stortingsrepresentanten for Østfold Høyre ble beskrevet som «massivt udugelig, inkompetent, selvopptatt, bornert og en skam for sitt parti.»

Apenes ble ekskludert fra Fredrikstad Høyre som følge av uttalelsene, deretter gjeninnsatt, for så igjen å bli refset av partiledelsen for sine uttalelser til pressen etter helgens nominasjonsmøte. Apenes sa blant annet at fornuften hadde seiret og at han skulle feire utfallet med champagne.

Les om saken i Nettavisen. Vårt Land kan melde at jødehat intet mindre enn truer sivilisasjonen. I Sverige mener man oljeselskapene tilbakeholder informasjon om enorme oljereserver og at Peak-Oil bevegelsen lyver:

«Peak oil»-konspirationen. Enligt denna är det bara trams att prata om att «nå toppen av oljeproduktionen». Att efterfrågan skulle vara större än utbudet är en lögn spridd av oljebolag som på detta sätt bidrar till skyhöga priser. Oljeindustrin vet att det finns stora outnyttjade oljeresurser, men avstår från att använda dessa i syfte att upprätthålla illusionen om att olja är en bristvara, enligt teorin.

Fra Dina Pengar. Også Dagsavisen (Naomi Klein oversatt) ser en konspirasjon her og der – og mener at vi kanskje har noe å lære av dem:

At mainstreammedia har en tendens til ikke å sjekke ut rapporter som faktisk har nyhetsverdi blant konspirasjonsteoriene på internett, skyldes delvis klassefordommer. Konspirasjonsteorier anses for å være vulgære og ikke-intellektuelle. Så selv gode, kritiske spørsmål eller veldokumenterte data som legges fram av borgerjournalister blir ofte ansett som radioaktive av høyt utdannede, formaliserte journalister.

Noen journalister greier faktisk å gjøre jobben sin, se «Terrorister jobber for vestlige land» i Stavanger Aftenblad.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: