Skip to content

Vil ha hjernekraft i pc-en

november 20, 2008

quantum-computerKognitiv computing, neste skritt mot whole brain emulation?

Til tross for en rivende utvikling er fortsatt menneskehjernen overlegen datamaskiner når det gjelder å prosessere store mengder data, fatte raske beslutninger og tilpasse seg endringer i omgivelsene. IBM jobber nå sammen med fem universiteter med å kombinere de beste egenskapene til tradisjonelle datamaskiner og menneskehjernen.

Forskningsprosjektet har som mål å lage datamaskiner som etterligner hjernens evne til å føle, oppfatte, reagere, samhandle og forstå. Målet er også at energiforbruket skal være like lavt som menneskehjernen, skriver IBM i en pressemelding .
….
IBM nevner flere eksempler på hva teknologien skal kunne brukes til. For eksempel må ansatte innenfor bank- og finansnæringen ofte fatte raske beslutninger basert på en konstant strøm av data som endrer seg hele tiden. Teknologien kan for eksempel «føle» hvordan verdens aksjemarkeder oppfører seg, se mønstre og trekke slutninger på samme måte som menneskehjernen kan – men mye raskere.

Et annet eksempel er hvordan verdens vannforsyning kan overvåkes ved hjelp av et nettverk med sensorer som konstant overvåker temperatur, trykk, vannhøyde, tidevann, osv. En kognitiv datamaskin kan da fungere som en slags «global hjerne» og lynraskt sette sammen og analysere all denne informasjonen, og hjelpe menneskene med å ta de riktige avgjørelsene raskt nok.

Fra DagensIT.

Reklamer

From → Teknologi

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: