Skip to content

Overtrøtte medier får elektrosjokk i ny bok av Ertresvåg

november 9, 2008

fe51a210574361.560e72eec8095Analyse fra 1967 finner mer penger i krig enn fred

UPDATE: Les Torstein Viddal sin omtale – «Noen få råtne epler i kurven» på 911 Truth Norge. Se også omtalen av Rolf Kenneth Myhre og «Maktas fotspor i Norge» i Nationen.

Hvilke interesser er det egentlige som legger føringen i norsk nærings- og utenrikspolitikk? Hvordan blir norske interesser representert i det globale maktspillet? Hvem gir media munnkurv i betente saker? Disse og mange andre spørsmål prøver Per-Aslak Ertresvåg å besvare i sin nye bok «Sov, mitt lille Norge».

I sin nye bok følger Per Aslak Ertresvåg opp konsekvensene av hypotesene fremført i ”Makten bak Makten” fra 2006. Hypoteser som var preget av diffuse amerikanske eksperimenter i desinformasjon er nå erstattet av et dypdykk i statsadministrert politisk forfølgelse i Norge.

Ertresvåg ønsker å advare oss mot en krig mot landets naturressurser, arbeidsplasser og befolkningens mentale helse. Intetanende utvalgte politikere, næringslivsledere og kulturikoner blir tildelt oppgaver for systematisk å motarbeide landets beste. Ertresvåg frykter at agenter fra en totalitær globaliseringsmafia undergraver norske interesser.

Etter annen verdenskrig ble Norge sammen med mange andre europeiske land kapret av dens såkalte frigjørere. I Norge var disse «heltene» mest kjent som «Stay-behind» som var underlagt Operasjon Gladio på europeiske nivå. I månedene etter tyskernes kapitulasjon ble Norge underlagt denne hemmelige statsadministrasjonen via London. Dens oppgave var å gjøre landet klart for psykologisk krigføring, menneskelige eksperimenter og overføring av eierskap av naturressurser til en skjult internasjonal mafia.

Ved EF-avstemmingen i 1972 stod flere maktmennesker opp mot undertrykkingen fra et krigshissende USA (les en av bokens referanser ”Report from Iron Mountain” fra 1967) og en smygende unndragelse av nasjonal kontroll av stadig mer verdifulle ressurser. Olje, gass, fisk, vann og enorme urørte naturområder gjorde Norge til et yndet investeringsobjekt.

For å gjøre det komplekse psykologiske angrepet tilgjengelig for den uinnvidde leser bruker Ertresvåg en rekke eksempler fra norsk justismordhistorie. Fra denne godt tildekkede historien fremstår forfølgelsen av diplomat og jurist Synnøve Fjellbakk Taftø (les «Skjoldmøysagaen«) som mest graverende. Etter å ha stilt kritiske spørsmål om psykiatriloven ble hun selv tvangsinnlagt.

Torvholm-saken (les «Fragler – finst dei?«) om hvordan fiskernes syke- og pensjonskasse blir tømt av en statlig utløpergruppe viser hvordan media holder tett på ordre. Det hele minner litt om hvordan Hilmar Reksten ble lurt til å gjemme penger for en lignende gruppe gjennom Nortraship.

Resten-saken ender med et forlik i 1990 mellom Reksten-familien og boet som avsluttet pengejakten og detaljene om utenlandsformuen ble aldri kjent. Ekspropriering av svarte penger og privat eiendom av hemmelige grupperinger er utbredt i nyere norsk historie. Penger som sannsynligvis er å finne i «black budgets» forvaltet av grupperinger som Okkupasjonsberedskap (dagens «Stay-behind») og andre skjulte nettverk.

Historien om en av Norges første varslere Magnus B. Aase ved Kongsberg Våpenfabrikk viser hvor lojaliteten lå under den kalde krigen. Aase avslørte salg av våpenteknologi til Sovjetunionen og brudd på CoCom-avtalen. Branningeniøren Eirik Finnes kamp mot brannfaren ved ”ventilerte tak” viser hvor langt kameraderiet går på bekostning av menneskeliv. Disse og mange andre tragiske historier om maktovergrep mot sannhetselskende individer i vår tid preger boken.

En lite troverdig omtale av HAARP og Chemtrails gjør at boken lett kan slaktes som lite vitenskapelig. Ironisk nok kan Ertresvåg representere det radikalt gammelkonservative som mener anti-kulturell internasjonal kapitalisme undergraver norsk kultur. Slikt kan bli ufrivillig komisk. Bestråling fra HAARP anlegg gir dårlige karakterer ved grunnskoler på vestlandet og hettegenseren brukes taktisk i en bevisst utvisking av grensen mellom ”kriminell” og ”ungdom” mener snart 80 år gamle Ertresvåg.

Bokens høydepunkt er hvordan etablert media så desperat prøvde å stoppe salget av ”Makten bak Makten”. Landets såkalte intellektuelle omtaler boken som høyreekstremt konspirasjonsvrøvl. Til tross for velorganisert hets fra Skepsis og Øystein Sørensen (i samarbeid med NRK, Morgenbladet, Klassekampen og Forskning.no) ble boken en bestselger og beviser at dårlig kamuflert sensur ofte virker mot sin hensikt.

Sov, mitt lille Norge” er sammen med ”Rottereiret på Akershus Festning” en av årets viktigste og mest kontroversielle dokumentariske bøker om korrupsjon og forfall i Norge.

Pris: 278,-
Utgitt: 2008 på Koloritt forlag.
ISBN: 9788292395677

Kjøp bøkene her og her.

PS. Les også «Politiske mord i Norge» i Riksavisen og «Politiker avslører kynisk maktelite i Norge» på ITpro. Et sammensurium av en artikkel som er lett å slakte pga. referanser til Planet X/2012 m.m.

UPDATE: Som en kommentar til denne hippie-artikkelen anbefales «Sivilt beredskap: Et sted å være når bomben springer» fra Gateavisa februar 1984, del 1, del 2, del 3 og del 4.

7 kommentarer
 1. Peder H.Hafslund permalink

  Det er litt festlig å vite at du og Torstein Viddal tar 100% feil angående Chemtrails, eller kjemispor, nettop fordi undertegnede har timesvis med video opptak fra hele landet Norge og Sverige fra det siste året, dette fenomenet er ikke kondens i form av vann som fryser til is bak jetmotorene på normale ruteflyvinger, bruk gjerne WIKIPEDIA som kilde ukritisk, men husk at denne stadig redigeres og er forbundet med vestlig etterettnings satningsområde, men det viste dere vel,

  Jeg er en profesjonell fotograf med 18 års fartstid fra Nasjonal og internasjonal tv-produksjon, og kommer selv fra en flyverfamilie, har stor greie på både fly teknologi, en mer enn vanlig forståelse av meteorologi.

  Jeg vil gjerne bli forklart av dere som tydeligvis har stor forståelse og kunnskap om denne verdenen vi
  lever i hvordan mine filmkameraer halisinuerer dette fenomenet inn på kameraets opptaksdel, og hvordan jeg og millioner av andre mennesker rundt om på kloden har «lyvende øyne»…

  Dersom dere bor Oslo, kan dere gjerne komme å se en demonstrasjon.

  At Ertesvåg kun vektlegger «avbefolkning» som grunn til Chemtrails er ikke korrekt, for man vet fra traktater fra 70 tallet mellom de fleste store nasjoner at værmanipulering allerede da var utprøvd og vel fungerende, dersom dere Googler «EDWARD TELLER» så vil dere se hans patenter på bruk av aluminium og barium salter til bruk i vær manipulering.

  Takk og Godtroende god jul

  Liker

 2. Hei Peder, takk for tilbakemelding.

  Jeg kjenner til «weather modification» og de forskjellige metodene for dette. Les min post: https://olepetergalaasen.wordpress.com/2008/06/18/apokalypse-straks/.

  Jeg har også sett flere dokumentarer (bla. den av Carnicom) – jeg greier alikevel ikke å finne noe bevis på at chemtrails er reelle. Det hjelper så lite å filme kondensstriper som henger lenge i luften.

  Problemet er at folk flest ser på slikt som «sprøyt» (treffende i denne sammenhengen) og vil derfor svekke de andre meget viktige sakene Ertresvåg bringer på banen. Han gjør seg selv til et lett offer for skeptikere og etablert media.

  Det er interessant å se hvordan media ikke har nevnt «Sov, mitt lille Norge» med ETT ord i noen etablerte media-kanaler. Kanskje de lærte av alt oppstyret de selv skapte rundt «Makten bak makten»?

  Jeg vil gjerne treffe deg for en forklaring på ditt syn på chemtrails og mer.

  Liker

 3. Peder H.Hafslund permalink

  du sier:

  jeg greier alikevel ikke å finne noe bevis på at chemtrails er reelle.

  Kondensstriper forsvinner etter få sekunder, det er vanndamp.. Det vil si at per 1 liter parafin (Jet A1 flydrivstoff) som forbrennes i jetmotorens forbrenningskamre utskilles det omlag en liter vann, ved rett høyde fryser dette til iskrystaller og kan sees fra bakken, disse forsvinner etter få sekunder, i noen meget få tilfeller hvor luftlaget er meget stabilt og luften tørr og kald kan normale vannkondensstriper bli liggende i flere minutter, som sagt så intreffer dette meget sjeldent.

  Når jeg derimot med mitt kamerautstyr kan fotografere fly, og flere slike fly, noen ganger parvis sammen som flyr UNDER, og godt under normal cruising høyde på sommerstid, ved halv fart av marsjfart og legger tykke hvite spor som går uavbrutt øst til vest over hele oslo by og raskt ekspanderer og blir ikke borte, men blir til et silkeslør over store deler av himmelen. Jeg forstod rakt at siden INGEN ser opp på himmelen eller har tid til å ta tiden med å observere noe som helst særlig lenger en 5 minutter, så holdt det ikke bare med å filme selve sporet som blir lagt, så satt jeg opp kameraer som på videobånd filmet uavbrutt ett fast utsnitt av himmelen over mange timer, dette har jeg gjort mange forskjellige steder, og WOW det kan du bare prøve å «debunke», TIMELAPSE sekvenser er overtydelige bevis på hva som foregår, flyet/ene legger sine «trails» gjerne ofte i en stigende kurve, fra lavere til større høyde, så «speeder» man opp opptaket etterpå, og så får man virkelig bekreftet at dette er reelt.

  Dersom du var i Oslo i sommer når Oslo hadde noe av sitt værste torden uvær med hele 5500 lynnedslag på få timer, hmmmm vel denne karen var oppe tidlig om morgenen og filmet litt, 4 gigantiske spor lå over hele himmelen , helt parallelt, helt sammen hengende og fra øst til vest, disse var massive i sin størrelse, noen få timer senere trodde jeg at jeg var i Bangkok under den værste regntiden…

  Sikkert bare en tilfeldighet..

  Men uansett det er jo «sprøyt» siden du ikke selv har sett det, øyet er det første som blir blindt.

  Faktisk har det foregått en rettsak i Tyskland, hvor et metereologi firma har stevnet luftwaffe i landet
  for å drive med chemtrailing og værmanipulering, sikkert bare innbilding..

  Chemtrails on german RTL-TV english translation

  then again, Ertesvåg er 100% på spikerhodet her, det er bare det at dere ikke har kommet frem til
  den samme erkjennelsen..

  Vi kan gjerne treffes..

  God kveld..

  Liker

 4. Peder H.Hafslund permalink

  se også denne:

  (siden det er litt rot med denne tv reportasjen)

  William Thomas comments:

  Since «contrails» spread in skies known to be too warm and dry to support lingering condensation trails no longer works as an effective cover for chemtrails, the US and German militaries have fallen back on «chaff» as the new official spin for skies obscured by their aircraft.

  As the Idaho Observer noted last year: «Last May a family in Iowa contacted the office of Senator Tom Harkin to report the constant criss-crossing of ‘chemtrails’ in the sky above their neighborhood. They received back from the senator’s office a General Accounting Office report on ‘military chaff’ and the material safety data sheet for aluminum-coated fiberglass fibers being spread-seven days a week for several hours each day-in the skies above their home. The chaff is spread by pilots learning how to mask planes or send false radar images.» [ Idaho Observer July/06]

  The obvious question is: If military aircraft are saturating the skies over Germany, the United States, and more than a dozen other countries with day-and-night drops of radar-jamming chaff – how can commercial airliners be safely guided through crowded skies with radars cluttered by false returns? And why is this radar-jamming «exercise» ongoing for at least the past eight years?

  At least these NATO governments are admitting they are spraying the skies with artificial cloud cover. But they’re going to have to come up with a more plausible yarn than «chaff».

  http://www.willthomasonline.net/willthomasonline/Chemtrails_On_German_TV.html

  videre, meget interessant:

  IT IS A BEGINNING. CONGRESSMAN HAS INTRODUCED HR2977, ADMITTING TO THE EXISTENCE OF CHEMTRAILS.

  QUOTE FROM LINK:
  Space Preservation Act of 2001 (Introduced in the House) HR 2977 IH
  107th CONGRESS, 1st Session
  H. R. 2977

  To preserve the cooperative, peaceful uses of space for the benefit of all humankind by permanently prohibiting the basing of weapons in space by the United States, and to require the President to take action to adopt and implement a world treaty banning space-based weapons.

  IN THE HOUSE OF REPRESENTATIVES

  October 2, 2001

  Mr. KUCINICH introduced the following bill; which was referred to the Committee on Science, and in addition to the Committees on Armed Services, and International Relations, for a period to be subsequently determined by the Speaker, in each case for consideration of such provisions as fall within the jurisdiction of the committee concerned

  A BILL

  To preserve the cooperative, peaceful uses of space for the benefit of all humankind by permanently prohibiting the basing of weapons in space by the United States, and to require the President to take action to adopt and implement a world treaty banning space-based weapons.

  Be it enacted by the Senate and House of Representatives of the United States of America in Congress assembled,SECTION 1. SHORT TITLE.

  This Act may be cited as the `Space Preservation Act of 2001′.

  SEC. 2. REAFFIRMATION OF POLICY ON THE PRESERVATION OF PEACE IN SPACE.

  Congress reaffirms the policy expressed in section 102(a) of the National Aeronautics and Space Act of 1958 (42 U.S.C. 2451(a)), stating that it `is the policy of the United States that activities in space should be devoted to peaceful purposes for
  the benefit of all mankind.’.

  http://www.chemtrailcentral.com/ubb/Forum1/HTML/001009.html

  http://thomas.loc.gov/home/c107query.html

  Liker

 5. Ikke misforstå, jeg ønsker ikke å debunke påstander om chemtrails. Jeg er åpen for at det brukes aerosoler for værmodifikasjon – jeg kjenner til alt du har nevnt her – men akseptere ikke det som noe bevis.

  Jeg har fulgt chemtrails-fenomenet siden 90-tallet og er en av de som «ser opp». Det hadde virkelig vært interessant å høre dine synspunkt og dokumentasjon. Du har jo virkelig satt deg inn i saken her i Norge, jeg har bare lest om dette fra USA. Et land hvor det er ekstremt mye flytrafikk – og tilhørende kondens-striper (eller chemtrails om du vil). Please, broaden my mind.

  Liker

 6. Vidd permalink

  Peder, å si at «Kondensstriper forsvinner etter få sekunder, det er vanndamp..», blir vel litt som å si at «alle skyer forsvinner etter få sekunder, det er vanndamp»?

  Ettersom jeg har «sett opp» siden jeg var en neve stor og der sett liflige, bugnende skyer, skyformasjoner og hele eventyrlandskap av bomullskyer og mørkere uværsskyer, saker som har blitt hengende i meget lang tid, og mer enn noen få sekunder, velger jeg å tro at du kaster bort tiden med å filme flystriper.

  Prøv heller å filme all bileksosen i bydelen din. Er det noen biler (fremmede?) som spyr ut eksos som blir hengende stabilt like over bakken? Film og last opp!

  Liker

Trackbacks & Pingbacks

 1. Bevisste Borgere av Norge » Blog Archive » Rikets Tilstand 2008

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: