Skip to content

Marineoffiser avslører pjatt i hæren

oktober 10, 2008

rotter
Blir sjøforsvaret svekket av klatremus i hæren?

Forfatteren er meget kritisk til at offifiserer i Hærens grønne uniform har besatt stillingen som forsvarssjef i hele perioden. Leseren vil finne både sterk systemkritikk og ramsalte beskrivelser av kritikkverdige hendelser hvor en mengde sentrale personer, både på politisk og ikke minst militært nivå, har vært involvert. De er mange som får ”sitt pass påskrevet” på en brutal måte! Boken berører også forsvars- og sikkerhetspolitiske utfordringer vår nasjon vil møte i framtiden. Forfatteren dokumenterer at flere regjeringer har brukt et forsvarsbudsjett i stor ubalanse som salderingspost og sløst bort mange milliarder kroner for å “kjøpe” velgere.

Spennende historie om forfall og renkespill i forsvaret skrevet av pensjonert kommandørkaptein Svein Carl Sivertsen.

For den uinformerte leser er denne boken grovt injurierende. De som rammes hardt er assisterende departementsråd Morten Tiller (FD), ekspedisjonssjef ”Jåffen” Søgaard, forsvarssjefen, general Sverre Diesen, tidligere forsvarssjef, general Sigurd Frisvold, viseadmiral Jan Eirik Finseth (tidligere Generalinspektør for Sjøforsvaret), generalløytnant Arne Bård Dalhaug, generalløytnant Harald Sunde, generalmajor Kjell Grandhagen, oberst Haugen i Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO), brigader Arne Skjærpe, brigader Barthold Hals, oberst Arve Senderud, oberst Trond Lundgren og forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen. De vil imidlertid alle bite skammen i seg og sitte musestille i håp om at uværet vil legge seg.

Fra omtale på Kommentar.no. Les også omtalen i Stavanger Aftenblad med følgende kommentar:

Den mest påtrengende oppgave for den militære og politiske forsvarsledels av i dag synes å vere en hurtig og sikker evakueringsplan for seg selv den dagen det smeller. Vi andre blir nok tilbake og får oppleve resultatene fra orkesterplass.

Dynamitt av en bok! Les om hvordan inkompetanse og korrupsjon i forsvaret dekkes av taushetserklæringer og oppsigelser. I følge boken finnes en «hemmelig generalgruppe» med usynlig kontroll på rekrutteringslinjer og budsjetter. Milliarder er forsvunnet mens lekesoldater for USA/UK i Afghanistan mangler legedekning. Siemens og andre saker om bruk av militære helikoptre til private fisketurer gir et bilde av en gjennomkorrupt og inkompetent forsvarsledelse her til lands. For å dekke over hærens inkompetanse brukes marineoffiserer som syndebukker i rettssystemet og media. Slik skal forsvaret moderniseres. La oss håpe denne boken ikke blir oversatt til russisk!

Advertisements
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: