Gå til innhold

Svenska spionlagen görs om

september 28, 2008

FRA
Malteserordenen spør: hvorfor overvåke når man kan undergrave?

Det nya förslaget, som kom till efter förhandlingar mellan regeringspartierna och försvarsdepartementet, ändrar FRA-lagen på allt som allt 15 punkter, några av dem helt avgörande.

I det nya förslaget kommer det inte att finnas någon möjlighet till mass-scanning på nätet. Personer som blivit avlyssnade på felaktiga grunder ska också få möjlighet att ansöka om kompensation från staten.

– Det ska finnas en riktigt ordentlig besvärsinstans för den som av misstag råkat fastna i FRA:s avlyssningsnät, säger Cecilia Wikström (fp) till DN.

Kilde: HBL.fi (mao. de gjør som de alltid har gjort). Noen ganger trenger man ikke å overvåke for å kneble ytringsfriheten:

Å påstå at norske medier representerer demokratiet og ytringsfriheten er en vits, de representerer korporatismen og de etablerte samfunsstrukturers trang til informasjonsmonopol, enten det nå er til høyre eller venstre.

Det gjelder å kvele informasjonsflyten, for enhver pris.

Det som burde belønnes – frilans informasjonsformidling – blir i stedet tråkket på og forsøkt tatt av dage… Grunnet truslene har aktiviteten etterhvert blitt anonymisert og informasjonen har dermed fått redusert gjennomslagskraft, samtidig som trusselbildet består. Dette er årsaken til at NFJ nå stopper sin aktivitet, og dette nettstedet vil ikke lenger bli oppdatert.

Gutta går Iterapi.no. Synd, det var nemlig en bra side.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: