Skip to content

Jødefri 911 hos Fritanke.no

september 11, 2008


«Takket være USA, kommunisme, ateisme og
det norske oljefond er min stamme udødelig»
– A. Sharon, hinsides

Hør «fritenker» Øyvind Strømmen sin replikk til Emil A. Røyrvik sin artikkel i Minerva:

Her kan vi lese at Pentagon ble angrepet for å skjule et spionasjenettverk bestående av flere sentrale personer i Bush-administrasjonen. Hvem spionerte de for? Israel, selvsagt. På serendipity.li kan vi også lese at Bush fikk instrukser om hvordan han skulle oppføre seg 11. september, at israelerne filmet dette møtet, og at de truer med å lekke filmen, dersom Bush ikke gir dem «alt han [Sharon] vil ha». Og for å toppe det hele serveres vi en lenkeliste som inkluderer artikler som «In Defense of Anti-Semitism», «The Diminishing Numbers of Alleged Dead in Auschwitz», «The Jewish War on Freedom of Speech», «The Holocaust: Let’s hear both sides», «Why I am a Holocaust denier» osv.

Norske konspirasjonsfans blir forarget når jeg sammenligner teoriene deres med holocaustfornektelse. Det skjønner jeg godt. Jeg mistenker heller ikke så mange av dem for å være antisemitter, eller for den del for å støtte de mest horrible påstandene som fremmes i «sannhetsbevegelsens» navn.

Likevel håper jeg at de konspirasjonstroende kjenner et visst ubehag over at konspirasjonteoriene rundt 9/11 for en del av de troende er en gren av mye eldre teorier, og over at slektskapsbåndene til holocaustfornektelsen ikke alltid er så fjerne.

911-skepsis er altså nesten det samme som anti-semitisme ifølge en såkalt humanist og menneskevenn. Argumentet er syltynt men tydeligvis en artikkel verdt. Les en «gammel konspirasjonsteori» på (u)fritanke.no og se ironien i organisasjonens navn. Sjekk også «Den nye anti-amerikanismen» i Prosa for en mer interessant sosiologisk analyse.

Er dette en falsk flaggdag?

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: