Skip to content

Marginale norske oljeinntekter om 20 år

august 19, 2008

I september 2004 var jag inbjuden till en konferens i Abu Dhabi och där träffade jag Øystein Nordeng, som är ekonomiprofessor och som på 1970-talet arbetade i det norska finansdepartementet. Under ett samtal om Peak Oil gjorde han ungefär följande kommentar: ”Om du har rätt vad det gäller Peak Oil då är vår poletik att snabbt utvinna oljan och placera inkomsterna i en oljefond felaktig.”

Oljedirektoratets kortsiktighet har irritert meg lenge. Vi burde reduserer takten på oljeutvinningen for å spare forekomster til senere (med høyere pris), fremfor å utvinne alt nå og sette det i et oljefond som følger det globale markedet opp og ned. I et fremtidig globalt økonomisk kollaps vil oljefondet reduseres drastisk, noe vi kanskje ser begynnelsen på nå.

Hør på Kjell Aleklett, professor ved Uppsala Universitet og president i Association for the Study of Peak Oil & Gas (ASPO) bli intervjuet på DNtv. Se også hans meget interessante blog.

UPDATE: «Verden står foran ny oljekrise» sier lederen for Det internasjonale energibyrået (IEA). Ser vi tegn til en liten oppvåkning?

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: