Skip to content

Betalte journalister er ytringsfrihetens største fiende

juli 17, 2008


H. L. Mencken

Men ifølge den tidligere universitetslæreren, dikteren og filosofen Bengt Nerman er det ikke selvstendige uavhengige individer som styrer skuta. I redaksjonene sitter den mektige stilen i veggene som en slags Gud Fader, normene overføres fra de eldre medarbeiderne til de yngre, journalistene får sprøytet inn holdningene og stilen i blodet som et dop. De skriver for at de andre i redaksjonen skal synes godt om dem, og oppfører seg i så måte som flokkdyr.

Karsten Alnæs kommenterer Jan Fredrik Hovden sin doktoravhandling om tilstanden innen norsk journalistikk i Aftenposten. Se også «Journalister skriver for hverandre» på NA24.

Jeg for min del liker Henry Louis Mencken sin definisjon av journalistikk, nemlig «det som er skrevet på baksiden av annonsene». Man kan kanskje like godt si «det som er skrevet av de som er blitt fortalt hva de skal skrive».

Ellers traff avdøde Sherman Skolnick spikeren på hodet med sitt faste uttrykk om denne profesjonen: «the whores of the oil-soaked, spy-riddled monopoly press».

Reklamer

From → Politikk

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: