Skip to content

Blir 20 prosent dummere hvert år

mai 6, 2008

Du må utvikle og utvide din kompetanse for å henge med i dagens kunnskapssamfunn. Anders Drejer, professor ved Handelshøjskolen i Årshus, har utviklet en egen dumhetsindeks.

– Når du planlegger året, kan du si til deg selv at du blir 20 prosent dummere hvis du ikke utvikler kompetansen din. Dermed skal du også ha 20 prosent mindre i lønn, sier Drejer til bladet.

– Dumhetsindeksen slår sammen alle kompetanseutviklende aktiviteter. Det kan være kurs, dager til refleksjon og ettertanke, deltakelse i eksperimenter og selvstudier, for eksempel at du bruker 10 minutter om dagen på å lese en bok, sier professoren.

Etter- og videreutdanning er med andre ord ikke nok. Men også det må til. Indeksen bygger på et anslag om at du må ta minst 20 dagers etterutdanning i året for å vedlikeholde kompetansen din – avhengig av hvilken bransje du tilhører.

Du kan bli 40 prosent dummere i året hvis de blir stående på stedet hvil og ikke oppdaterer deg faglig.

Fra Teknisk Ukeblad. Blir dette det motsatte av Flynn-effekten? Markedet for helsekost med påståtte IQ-økende egenskaper vil eksplodere når hjemmepc’n har 100 GHz og mobiltelefonen er smartere enn hunden din.

I boken «The Singularity is Near» av Ray Kurzweil er det et tidsspørsmål før en kunstig intelligens overgår den menneskelige. Se denne illustrasjonen for enkel oversikt over argumentet.

Reklamer

From → Strategi

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: