Skip to content

Kristin Halvorsen får innsyn i konti i Liechtenstein

april 20, 2008

Norge vil få oversendt opplysninger om norske borgeres kontoer som finnes i det materiale som Tyskland har mottatt om en bank i Liechtenstein.

Dette bekreftet Tysklands finansminister Peer Steinbrück da han møtte finansminister Kristin Halvorsen i forbindelse med finansminister-konferansen i Hamburg denne uken, opplyser Finansdepartementet.

– Informasjonen vil bli oversendt Skattedirektoratet for videre vurdering og oppfølging. Denne saken er viktig ikke minst for å motvirke kapitalflukt og skatteunndragelser, men også for å bekjempe andre former for kriminalitet, som for eksempel hvitvasking, korrupsjon og terrorfinansiering, sier finansminister Halvorsen.

Saken startet etter at tyske myndigheter skal ha betalt en tidligere ansatt i Liechtenstein-banken LGT bortimot 40 millioner kroner for stjålne lister med konfidensielle opplysninger om pengeplasseringer i skatteparadiset. Nærmere 1.000 tyske privatpersoner er mistenkt for å ha skjult milliarder av euro på hemmelige kontoer i Liechtenstein. I kjølvannet av de tyske avsløringene har flere land startet etterforskning mot personer som er mistenkt for skattebedrageri i forbindelse med pengeplasseringer i det lille fyrstedømmet.

De som har konto i Liechtenstein og IKKE kjenner Kristin Halvorsen nå bør skjelve i blådressene sine. Fra NTB via DinSide.

Reklamer

From → Økonomi

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: