Skip to content

Mistenkelig manglende video i Bhatti-saken

april 7, 2008


Torstein Viddal plukker opp denne saken fra VG:

Da politiet skulle gjennomgå opptakene fra synagogens overvåkningsutstyr etter skytedramaet, oppdaget de at ingen av kameraene hadde fanget inn gjerningsmannen.

Overvåkningsanlegget ved den godt bevoktede murbygningen i Bergstien i Oslo lå nemlig nede natt til søndag 17. september 2006. Etter det VG får opplyst, skal dette aldri ha skjedd – hverken før eller siden. Angivelig var det en teknisk feil som sørget for at etterforskerne ikke sikret seg et bilde av personen som løsnet minst 13 skudd mot det jødiske gudshuset.

– Vi har ingen grunn til å tro at det er utøvet sabotasje mot anlegget. Gjerningspersonen har bare rett og slett hatt kjempeflaks som unngikk å bli tatt bilde av, sier aktor i terrorsaken, Kristian Nicolaisen ved Oslo statsadvokatembeter.

Yup, kjempeflaks eller Lucky Strike som Viddal sier. Det hadde jo vært litt ubeleilig å finne et par Mossad-agenter der? Les hele saken på Fehodeode. Samtidig passer det seg like godt å ikke la den amerikanske ambassadøren vitne:

Advokat John Christian Elden ønsket å føre den israelske og den amerikanske ambassadøren som vitner i saken, men fikk ikke rettens medhold i at Miryam Shomrat og Benson K. Whitney må stille i vitneboksen.

I den rettslige kjennelsen viser tingrettens dommer Kim Heger til at ambassadørenes overordnede, styresmaktene i Israel og USA, ikke har gitt avkall på immunitet i denne saken.

Se «Vil anmelde lekkasjer» på TV2.

Reklamer

From → Overvåking, Politikk

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: