Skip to content

Juss-gjeng oppfordrer IP-adresse å tilstå fildeling

mars 30, 2008


Tilfeldige fildelere i Norge mottar truende brev fra «advokatfirma» via ISP.

UPDATE 2: Elizabeth Martin mister sin advokatbevilgning i 6 måneder (og får 10 års utestengning fra advokatforeningen) for å ha hjulpet Sveitsiske Logistep med å true fildelere med bøter og tvansinndragelse av private eiendeler. Se Torrentfreak. Do ya feel lucky, Tøndel?

UPDATE: Ifølge Datatilsynet er det faktisk også mulig at Internettleverandørene heller ikke har rett til å videresende brevet til abonnentene. Deres logging og behandling av IP-adresser er regulert av personvernlovgivningen. Dermed kan det hende de bryter loven om de videresender brevet.

Se «Vil stoppe piratjegere» i Aftenposten. Kan noen være vennelig å saksøke Espen Tøndel og advokatfirmaet Simonsen før disse idiotene gjør større skade?

Dersom kundene ikke returnerer brevet i signert stand, truer advokatfirmet med at saken kan gå videre til sivilrettslig behandling eller det kan reises straffesak. Simonsen truer også nettleveravdørene med et mulig medvirkningsansvar dersom de ikke samarbeider.

Les hele saken på Dagbladet. Arnstein Larsen fra ISP’en Start.no har informert sine brukere at de blir overvåket flere ganger (på lik linje med virus/malware-infeksjon), men avviser vrøvlet til Simonsen-gjengen:

– Vi leverer et hull i veggen. Hva folk bruker det til, blir deres eget ansvar. Å hevde noe annet blir som å anmelde vannverket i Trøndelag fordi noen bruker vannet deres til å lage hjemmebrent, sier Larsen til ITavisen.

Fra ITAvisen. Analogien er litt misvisende, det handler i større grad om retten til anonym IP-adresse. Retten til å drikke vann (eller lage hjemmebrent) uten å måtte oppgi navn.

Reklamer

From → Fildeling

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: