Skip to content

Botanisk rasisme

februar 26, 2008

Endelig en som har skjønt bakgrunnen til cannabis-forbudet, se «Botanisk Rasisme» i Dagbladet. William Hearst med resten av den industrielle mafia’n på 30-tallet sørget for at dette ypperlige substituttet for både tømmer, olje og medisin ble forbudt.

Resultatet: Vietnamesisk narko-mafia gjør jobben norske bønder burde ha gjort. (se VG sin dekning av de ca. 30 pot-plantasjene)

På 1930-tallet ble det igangsatt bredskalaforsøk med kommersiell hampproduksjon i USA. Siktemålet var blant annet å effektivisere og arealintensivere produksjon av cellulosemasse til papirframstilling. Forsøkene var overveldende vellykkete. Dette skremte vannet av tradisjonelle amerikanske skogeiere som på samme tid hadde brukt millioner av dollar på å utvikle fabrikker for papirframstilling av ordinær skog.

Med cannabisfarmerne som høyst realistiske konkurrent så de plutselig for seg en langt fattigere framtid enn de hadde forestilt seg. Skogeiere og papirfabrikanter etablerte derfor raskt og effektivt brede politiske forbindelser med sikte på å avgiftsbelegge hampproduksjon. De fikk god drahjelp av multimilliardæren og aviskongen William Hearst som naturlig nok ivret for å opprettholde sine gode forbindelser med sine ordinære papirprodusenter. Det var faktisk også Hearsts aviser som innførte det tilsynelatende nedsettende meksikanske ordet «marihuana» på all slags hamp, og også ivrig framsatte påstander om at hamp nærmest automatisk førte til rusmisbruk og kriminalitet. Megakapitalistene lykkes i sitt arbeid. Videre forsøk med cannabisproduksjon døde ut. I ettertid synes det åpenbart som et lite framtidsrettet plantepolitisk tiltak.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: