Skip to content

Politiet lever i en teknologisk steinalder

januar 26, 2008

 

robocop

IKT-Norge reagerer kraftig på at Rune Fløysbonn i Kripos i dagens Aftenposten (se «Vil lagre tastetrykk i ett år«) tar til orde for at alle tele- og internettbrukere skal overvåkes i ett år.

– Politiet lever i den teknologiske steinalder når de ikke ser at terrorister og de tunge kriminelle miljøene alt har funnet veier rundt denne formen for overvåking, sier Hallstein Bjercke i IKT-Norge.

Som et tiltak for å bekjempe terror må nå Norge og alle andre EU- og EØS-land utarbeide regler for overvåking av all telefon- og datatrafikk. Datalagringsdirektivet sier at opplysninger om alle telefonsamtaler, mobiltelefonsamtaler, epost og internettkommunikasjon skal lagres og være tilgjengelig for politi og etterforskning i 6 til 24 måneder.

Kilde: Computerworld. Les også om utilsiktede konsekvenser av datalagringsdirektivet i Dagbladet og Statewatch for debatten i Europa.

Nå ser det ut til at vi må betale for egen overvåkning også.

Reklamer

From → Politikk, Teknologi

2 kommentarer
  1. Nei til unødvendig overvåkning!

    Liker

  2. olepetergalaasen permalink

    Hvem skal overvåke overvåkerne? At en korrupt politi skal sitte med enerett på overvåkning er en trussel for demokrati og borgerrettigheter. Mange mener sousveillance (http://en.wikipedia.org/wiki/Sousveillance) kan være en løsning. Alle overvåker alle på skift. Se også The Transparent Society av David Brin.

    Jeg lurer på hvor høyt norsk overvåkning er koblet? Er det en del av det kvasi-militære Echelon? Svenske Radioanstalten kjøpte datasystem for titalls milliarder for å overvåke ALL telefon- og internett-trafikk til utlandet i fjor. Garantert integerert med Echelon.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: