Skip to content

Mange forvirret av den store sammensvergelsen

november 27, 2007

revilo-olvier
Av ren nysgjerrighet på nivået i dagens akademia kjøpte jeg boken «Den store sammensvergelsen» av Blindern-historiker Øystein Sørensen. Boken handler om hvordan den faktiske Illuminati-losjen (etbl. ca. 1770) er omtalt gjennom historien (Sørensen velger å bruke den norsk oversettelsen – Illuminatus). Påstanden hans er at denne faktiske frimurerorganisasjonen er blitt misbrukt av høyre-ekstreme anti-semittiske og ikke minst elleville paranoide i Europa og USA som en enkel forklaring på en kompleks verden.

Troen på slike konspirasjoner blusset nylig opp i Kina med bestselgeren «Currency Wars«. Til tross for at boken til Sørensen er sensurert for dagens Illuminati-sperm gir han uansett en grundig gjennomgang av historiske fortellinger om ordenen. Fra Baurrel og Robison på 1800 til Nesta Webster («Secret Societies and Subversive Movements«) på 1900 er troen på en skjult hånd til stede. Han greier desverre ikke å oppsummere eller forklare noe bedre enn hva du selv vil forstå av å «browse» original-tekstene gratis på nett.

Utover historien om Illuminati som et historisk interessant fenomen (til s. 144 av 300) følger en rekke med repeterende omtaler av mer eller mindre forvirrede fritenkere: William Guy Carr, Gerald Winrod, Clarence Kelly, Pat Robertson, Des Griffin, William Sutton, Texe Marrs, Jack Chick, J.R. Church, Fritz Springmeier, Revilo Oliver, Gary Allen, Carroll Quigley, John Coleman, Milton William CooperDavid Icke og mange andre. Kort oppsummert en salig blanding av alskens historisk politisk ekstremt. I Norge mener Sørensen at Erik Rudstrøm og Per-Aslak Ertresvåg kvalifiserer som en del av denne lettlurte gjengen.

For de som ikke kjenner til den skjulte overtagelsen av egen hjerne kan denne boken være et godt utgangspunkt for et befriende perspektiv. Les boken uten å glemme at Sørensen er et glansbilde på akademisk virkelighetsbenektelse.

Jammen menne atte Hr. professor Sørensen – hør på Leo Zagami:

From → Konspirasjon

3 kommentarer
  1. Fint innlegg. Stå på med det gode arbeide.

    Liker

  2. Lou Reed permalink

    Har du noe stoff om Nicholay Frisvold?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: