Skip to content

Noen overvåket Odin ved oppkjøpet av Kværner

september 3, 2007

aker-kvaerner-logo

Røkke hadde bra timing med sitt fengselsopphold og denne avsløringen fra Kværner-kjøpet i 2001. Kanskje han bare burde bli der en stund til, alene på sin egen dobbeltcelle? Han skal ha at det er en hårfin forskjell på «business intelligence» og industrispionasje. Det er også en hårfin forskjell på økonomisk suksess og en fengselscelle. Det store spørsmålet er hva gjorde «den spesialiserte sikkerhetsbransjen» i Norge som gjør at journalister og politiet får trusler?

TV2 kan melde at:

I den hemmeligstemplede rapporten, utarbeidet av strategisk stab ved Oslo politidistrikt, står det blant annet å lese at «sentrale personer i Odin mistenkte at motparten ved Aker og Kjell Inge Røkke hadde tilgang på sensitiv informasjon gjennom bruk av ulovlige metoder».

I rapporten heter det videre at «undersøkelsene som ble foretatt i etterkant av hendelsen mot Odin avdekket at denne operasjonen ble utført med innleid personell fra de engelske spesialstyrkene (SAS)».

I dag ville ikke politiet kommentere påstandene om utenlandske elitesoldater.

Se «Røkke drev ulovelig avlytting» (NRK/NTB) og «Mistenkte Aker for avlytting» (DN). Både politiet og TV2 er truet og all etterforskning er derfor midlertidig stanset.

Se TV-innslaget på TV2 (spesielt fra 6. minutt).

Aker svarer like så godt med trusler om rettsak mot TV2 og mener at dette umulig kan være fair-play:

– Det er et historisk overgrep å dra Aker og vår hovedaksjonær inn i denne saken. Det må da være kriminelt å trekke våre navn ned i søla på denne måten, sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker til E24. (Økonomisk Rapport)

For ingen har vel trodd at Aker skulle ha svin på skogen? Hva er det denne kriminelle gjengen tar oss for? Blir Aker og Røkke dratt inn i industrispion-thriller og ser vi begynnelsen på en Yukos-sak i Norge? Foreløpig tar oslopolitiet et krisemøte (E24).

Update:
«Røkke fends off espionage charges from prison», Aftenposten.
«Overvåkningsutstyr for industrispionasje», Grant Mcmurtrie.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: