Skip to content

Katt fanget i tre, reddet av RFID

september 1, 2007


Bildet er av en ID-brikke for straffe-fanger ute på prøve. I 2002 var systemet totalt mislykket, les Tagged prisoners ‘commit 1,400 crimes’, BBC.

(NTB 08.08.07 ) Katteeiere må belage seg på å ID-merke dyra sine. Det blir trolig påbudt å ID-merke pus.

Landbruksministeren har bedt Mattilsynet utarbeide et forslag om pålagt ID-merking av katter, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Dyrebeskyttelsen jubler.

– Katter lider

– Dette vil gjøre det mulig å løse noe av problemet med hjemløse katter. Vi har tusenvis av hjemløse katter som lider i dag. Det vil forhåpentligvis også ha den effekten at folk tar det mer seriøst å ha katt. I dag ser vi at mange skaffer seg katt og kvitter seg med den når det ikke passer lenger. Det er godt å høre at myndighetene nå begynner å jobbe med dette, sier pressekontakt Odd Harald Eidsmo i Dyrebeskyttelsen.

Register

Dyrebeskyttelsen har allerede i dag et register over katter og hunder. 100.000 katter er merke med en øretatovering, mens 250.000 hunder og katter er merket med en microchip som er lagt inn under huden på dyret.

Grusomt. Vi burde microchippe politikere som kommer med slike forslag. Dyrebeskyttelsen er for chipping av dyr som PST er for chipping av mennesker. Som om en chippet katt skulle overleve å bli påkjørt av en trailer? Eller vi skulle ha noen grunn til å føle oss mer trygge fordi stat/politi alltid vet hvor vi er? Falsk trygghet kalles det.

Samtidig advarer forskere om sikkerhetshull i RFID-passene alle må ha. Først blir vi lurt til å tagge oss – så blir vi lurt av hullene i systemet. En klassisk tap-tap situasjon.

ps. Se også «Regeringar världen över hackade efter global läcka» fra IDG.se

Reklamer

From → Politikk, Teknologi

One Comment
  1. «Falsk trygghet»! Enig her!

    Mvh. Odd Inge

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: