Skip to content

Utfordrer debatten om piratkopiering

august 27, 2007

– Kultur er ikke bare basert på forholdet mellom produkt og konsument. For eksempel oppstår det mening i å dele. Da blir kulturkonsumpsjonen en deltakende handling som gjør folk mer interessert i selv kulturen. De er ikke bare passive forbrukere, filosoferer han og mener opphavsretten misbrukes av store plateselskap som er mer opptatt av å tjene penger enn å sørge for kulturell vekst.

– Men på grunn av teknikken som nå er tilgjengelig vil det i framtiden ikke være mulig å tjene penger på den måten plateselskapene tjener penger på nå. De vil forstå at de må endre businessmodell, og i mellomtiden vil The Pirate Bay gjøre det enklere å spre og kommunisere kultur for artister og forbrukere.

Dagsavisen har truffet svenske pirater. Det har VG også:

På direkte oppdrag fra den private aktøren TONO sitter nå et advokatfirma med konsesjon fra Datatilsynet og overvåker fildelingsnettverk og kartotekfører brukeres IP-adresser og alle deres bevegelser inne på nettverkene. Ut dette året kan de med loven i hånd føre registre over alle brukere, alle deres nick’s og all media som beveger seg til og fra enkeltpersoner.

Dette er opplysninger som de fleste av oss trodde var såpass sensitive at de ble beskyttet av personvernloven, men rettighetsorganisasjonen TONO og deres våpendragere i Piracy Kills Music anser dette spørsmålet som altfor viktig til at politi og domstoler bør ta seg av det. Den justisen vil TONO selv utøve. Det gir i sannhet interessante perspektiver på hva som kan skje dersom hvilke som helst andre private aktører skulle nå frem med det samme.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: