Skip to content

Ingen bryr seg om litt rusk

august 24, 2007

Norske bedrifter skjuler penger på konti i utlandet. Pengene brukes på alt fra rent forbruk til bestikkelser og prostitusjon.Både korrupsjonsjeger Helge Kvamme i PricewaterhouseCoopers (PwC) og advokat Erling Grimstad i advokatfirmaet G-Partner bekrefter at det er en utbredt praksis i norsk næringsliv å ha skjulte konti i utlandet.

Se E24. Ok, jeg skjønner dere høyt aktede Aftenposten. Korrupsjon og bestikkelser er tydligvis helt vanlig, nesten så vanlig at vi ikke skal bry oss?

Georg Apenes i Datatilsynet  er oppgitt over at ingen bryr seg om at USA skal få tilgang på detaljert personlig informasjon om reisende dit. Se «Nå skal USA vite om deg», Aftenposten.

Jeg tror super-investorene bak Haadem håper ingen bryr seg om at de «Tjente 75 mill. – 422.000 i skatt», Dagens Næringsliv.

Skatteetaten ser ut til å være opptatt med skattejakt på boligspekulanter som har unndratt skatt på verdistigningen. Staten bryr seg visst mest om folk flest. Les «Gransker boligspekulanter», VG.

PDS med flere savner nok en god-gammeldags usynlighets-kappe.

… men «Who Cares?» som de sier i statene.

PS. Før i tiden hadde kriminelle en viss status, ala Bonnie & Clyde. I dag har alle dress og er bare grådige. I nordnorge er det fortsatt tegn til den gamle formen for krim, hvor en mann i 50 åra ble tatt fyllekjørende med traktor og campingvogn… uten førerkort (tenk om han i tillegg hadde hatt hagle og skutt i retning skattefuten). Fra Nordlys. En oppfordring til alle småskurker der ute, gjør noe morro ut av det!

Reklamer

From → Økonomi, Politikk

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: