Skip to content

Gamle penger i trøbbel

august 22, 2007

offshore

Mediadekningen av Oslo’s ordfører og Bilderberg-medlem Per Ditlev-Simonsen (PDS) sin offshore-virksomhet i Schweits er syre-testen for norsk dagspresse. Som arvtager av rederier er ikke offshore-konti en ukjent praksis.

Som representant for det alt for gamle Høyre beviser PDS at partiet er for rike gamle gubber som Pensjonistpartiet bare er for gamle gubber. Hør hva Frank Aarebrot har å si om støtten fra Friele og sakens effekt på Høyre fra ANB via Aust Agder Blad.

Personlig støtter jeg en ærlig form for anarko-kapitalisme eller geriantrisk-elitisme, men da må det være som et ideologisk standpunkt eller en åpen politisk platform. Ikke som simpelt skatte-fusk!

Det virkelig pinelige er hans datter og kommunikasjonsdirektør i intet mindre enn Hydro, som nå er under Hydro-betalt «rehabilitering» for mediaoppstyret. Denne moderne form for heks (ref. Bartha sitt forsøk på å historisk rettferdiggjøre sin eksistens) har nå det andre skilsmisse-oppgjøret for retten. Grådighet og hemmelighold virker å gå i arv.

Hvem blir den første til å trekke frem PDS sitt Bilderberg-medlemskap? I mediakampen om dekning av saken pr. i dag:
1. Dagens Næringsliv (norges beste anti-korrupsjons-journalister?)
2. Klassekampen med intervjuet av Erling Borgen i dag, se utdrag.
3. Dagsavisen (redaktøren)
4. Aftenposten (de som først visste at han trakk seg)

Til Dagens Næringsliv seier kommunikasjonssjef Thomas Sutter i den sveitsiske bankassosiasjonen følgjande om oppbevaring av dokumentasjon:
– Bankane er pålagde å oppbevare dokumentasjon i ti år, men generelt blir ikkje dokumentasjonen kasta eller sletta.

Borgen synast også det er merkeleg at pengane ikkje vart henta heim umiddelbart. Ifølgje utrekningar gjort av nettavisa E24, kan Ditlev-Simonsen komme til å betale så mykje som kr 850.000 kroner når han no skal gjere opp mellom seg og skatteetaten. Men dersom vi trekkjer frå eventuell straffeskatt og forseinkingsrente, er ikkje summen på meir enn drygt kr 100.000. Det er utgiftene han hadde måtta ut med viss han hadde tatt pengane til Norge med ein gong etter han hadde arva dei.
– For meg verkar det helt utruleg at han ikkje tok heim pengane umiddelbart – han hadde sluppe unna med å nokre titusenar i skatt. Eg får det berre ikkje til å stemme. Det må vere noko anna som ligg bak, og det må vi no få klarlagt.

Til Klassekampen seier Borgen at det tidlegare har vore «rimeleg enkelt» å stikke vekk pengar i Sveits, men at det har endra seg sidan starten av 1990-talet.
– Mi erfaring er at Sveits blei brukt mykje meir før. Då var det potte tett, og umogleg å til dømes finne navn på dei som eigde kontoane i dei sveitsiske bankane. Etter kvart har diverse dommar gjort informasjonstilgangen noko betre for verda utanfor.

Førstestatsadvokat Morten Eriksen i Økokrim stadfestar at Sveits er eit attraktivt land å plassere pengane sine i, og at landet sitt hovudkonkurransefortrinn er hemmeleghaldet.
– Sveits er eit sekretesseparadis, seier han til Klassekampen.

Jeg tror Erling Borgen er inne på noe når han mistenker at det er noe annet bak. Som en ren spekulasjon tipper jeg dette er noe annet enn bare arv. Jeg ser for meg smøring via Bilderberg-kontakter.

For de som kunne tenke seg å gjøre som PDS finnes det en rekke gode tips om offshore-konti på nettet. Den noe eksentriske økonomi-professoren Orlin Grabbe har dekket fenomenet over lengre tid. Grabbe mener at veien til økonomisk frihet ligger i tung kryptering og digitale penger, glem det pill råttene bank-systemet.

Tenk så digg å selge online-tjenester med norske priser fra en stråhytte på en stillehavshøy med 3% inntektskatt. Jeg mener loven sier noe om at du må tilbringe minst 6 mnd. pr. år i Norge før du blir både tvangs-skattet og flyttet. Det er en grunn til at det heter et skatteparadis.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: