Skip to content

Ville innføre fascisme i USA

august 10, 2007

Landets rikeste familier (duPont, J.P. Morgan, Hearst, Sloan, Durant, Colgate, MacGuire, Heinz, Prescott Bush et. al. organisert i American Liberty League) mente diktatur ville løse problemene under depresjonen.

PLANEN VAR Å KUPPE DET HVITE HUS. Året var 1933, og amerikanske forretningsmenn langt ute på høyresida fryktet at politikken til president Roosevelt ville føre til kommunisme.

Presidenten måtte fjernes, og en plan om kupp ble påbegynt. Kuppmakerne mente fascisme kunne løse problemene rundt den store depresjonen. Blant initiativtakerne som ønsket seg Hitler og Mussolini sin ideologi i USA, var medlemmer fra flere av landets mest berømte familier, hevder BBC i en ny dokumentar. Kanalen har spurt seg om hvorfor en så stor trussel mot det amerikanske demokratiet er blitt glemt.

Fra Dagbladet. Se også BBC Radio 4: «The Whitehouse Coup», del 1, del 2 og del 3.

The Elkhorn Manifesto er en internett-klassiker om amerikansk nazisme som bla. forklarer hvorfor cannabis er forbudt i dag. (USA har 2.2 millioner mennesker i fengsel («Number Of US Prisoners Has Biggest Rise In 6 Years; Many There For Drugs», Reuters). I ettertid ser det ikke ut til at de trengte et kupp for å innføre fascisme i USA.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: