Skip to content

Vil vite hvem som snakker sammen

august 1, 2007

Venstre vil opprette en egen lobbyjournal for regjeringen for å kunne kontrollere hvem statsrådene og statsministeren har snakket med og hva de har snakket om.

– Vi vil vite hvem som har snakket sammen. I dagens regjering tas mange beslutninger i lukkede rom. Makten tar nye veier. Vi ønsker mer åpenhet og innsyn, sier Venstre-leder Lars Sponheim til Aftenposten.

Han mener dagens lobbyvirksomhet har blitt stadig mer intensivert og profesjonalisert.

Venstre har tidligere fremmet forslag om et lobbyregister for Stortinget, men blitt nedstemt. Nå vil partiet igjen fremme det på nytt, sammen med et forslag om et lobbyregister for regjeringen.

– I Kongressen og EU-parlamentet er dette en selvfølgelighet, sier Gunnar Kvassheim (V).

Fra Dagens Næringsliv via Aftenposten. Her ser du hva de folkevalgte mener om åpenhet i politikken. De prioriterer egen gevinst i forbindelse med lobbyvirksomhet (smøring) fremfor at velgerne skal vite hvem som påvirker hvem. Kan de ikke bare bygge en «Nedre Romerike Vannverk»-inspirert luksusleilighet inne i Stortinget slik at de kan holde på i all fortrolighet? For en gjeng med arrogante og korrupte politikere vi har her til lands. Kvalmende.

Det er vel ikke mye bedre i Sverige, hvor Mr. Sjøberg rapporterer om hvordan regjeringen har vedtatt nye lover som gjør alt av regjeringens datakommunikasjon hemmelig i 70 år. Dette burde jo være en ide for norske politikere; å skjule alle spor for å dekke egen inkompetanse og uloveligheter.

From → Politikk

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: