Skip to content

Nordmenn vil bli overvåket

juni 11, 2007

En oppsiktvekkende spørreundersøkelse gjennomført av Norstat på oppdrag fra Teknologirådet, viser nå at tre av fire nordmenn aksepterer mer overvåkning i samfunnet dersom det gjør hverdagen tryggere.  (Undersøkelsen ble gjennomført i uke 21, og blant de spurte er 1000 menn og kvinner i alle aldre og fra hele landet.)

Hovedfunn fra undersøkelsen:

Tre av fire mener det bør tillates mer overvåking i samfunnet dersom det gjør hverdagen tryggere. Kvinner er noe mer positive enn menn (81 prosent mot 70 prosent). De over 50 år er mest åpne for mer overvåking (80 prosent ved aldersfordeling).

Nordmenn liker derimot ikke tanken på å bli overvåket dersom man ikke har gjort noe galt. 57 prosent er helt eller delvis enig i at det er ubehagelig å bli overvåket dersom man ikke har gjort noe galt.

«Ingen burde risikere å bli overvåket dersom det ikke foreligger mistanke om noe kriminelt»: Nesten halvparten av de spurte sier seg helt enig (33 prosent) eller delvis enig (16 prosent) i dette, og ytrer dermed et sterkt forbehold mot overvåkingssamfunnet. Bare 25 prosent av de spurte synes overvåking er greit selv om også uskyldige rammes.

Via Digi.no. Etter å ha blitt skremt av det kontrollerte media gjennom flere år til å tro at det er en terrorist under en hver burka er befolkningen nå villig til å ofre sin frihet til fordel for sikkerhet. Klassisk. Jeg sier BÆÆ BÆÆ.

Reklamer

From → Politikk

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Om FRA « Frimarknadsanarkist

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: