Skip to content

Se Illuminati, borte Illuminati

februar 26, 2007

leo-zagami

Som julenissen for barn er begrepet Illuminati blitt et narrespill for kultureliten. Ikke kan de, eller tørr de, identifisere dem og Illuminati forblir en mystisk ikke-reell størrelse blandt journalister, politikere og militære. Så hvem er disse kappe-omsvøpede allmektige herrer ingen vet hvem er?

Gjennom flere års interesse for det jeg velger å kalle «skjult historie» har jeg truffet medlemmer av både Den Norske Frimurerlosje og Ordo Templi Orientalis (OTO), alltid intelligente og vennelige mennesker. Beklageligvis er topp-ledelsen av slike lukkede organisasjoner ofte i samarbeid med internasjonal mafia. Dette er ikke en konspirasjonsteori men et godt dokumentert historisk faktum.

Sist her i Norge med den til tider gode «Makten bak Makten» av Per-Aslak Ertresvåg. En meget kontroversiell og viktig bok som dessverre ble latterliggjort av størsteparten av norske medier. Jeg måtte kommentere Andreas Andersen’s «Sludder og Vås Selger som Hakka Møkk«, en forsøksvis satirisk slakt av boken. En mer fornuftig kommentar finner man på Forskning.no kalt «Den Egentlige Makten bak Makten«.

La oss legge slike avsporinger til side og heller se på fakta. Til min store overraskelse bor et tidligere medlem av dette øverste lag av internasjonale lukkede ordener (Monte Carlo Losjen og den Italienske Propaganda Due, P2) i Oslo . Jeg har truffet den italienske aristokraten Leo Zagami for å få klarhet i opprinnelsen til det legendariske «Illuminati».

Hvordan oppstod det opprinnelige «Illuminati»?:

Det som skjedde i 1776 var bare en av flere eksterne manifestasjoner av hva som kjennes som Illuminati Ordenen i Europe, som er Rosenkreutzerne. I virkligheten stod 1776-manifestasjonen i motsetning til hva Rosenkreutzerne tidligere hadde preket. De hadde vært mer opptatt av det metafysiske aspektet og transmutasjons-prosessen (alkymi) av menneskets indre. Men vet et punkt ble det nødvendig med en revolusjonær organisasjon i den ytre verden som kunne kontrolleres av de usynlige mestre.

Husk at innen Frimurerlosjen refererer man til disse som Rosenkreuzere, ikke et samfunn ved navnet Illuminati. Rundt 1750 ble den «Gyldne» Rosenkreuzer Ordenen dannet. Denne ble dannet slik at det oppstod en falsk antagonisme mellom de to strømningene. Innen Frimurerlosjen, ved et punkt, dannes  strømninger som motsier hverandre. På denne måten avledes medlemmer i de lavere grader til å utfordre det som ikke lar seg utfordre, de utfordrer seg selv. Gjennom å skape sin egen fiende i en pyramide-struktur kan man kontrollere begge sider i en konflikt. Det var dette som skjedde i 1776.

Når Illuminati ble avslørt var hele den europeiske Frimurerelosjen i kaos og et møte ble avholdt i Wilhelmsburg hvor flere europeiske hemmelig samfunn ble samlet. Her tok man opp spørsmål som; Hva er religionen til frimurerne? Kommer de fra Tempelridderne eller kommer de fra antikkens arkitekter? Dette ble selvfølgelig diskutert, men i virkeligheten var det et møte for å planlegge den Franske revolusjon.

I den Skotske, som i den Svenske, rite er det ikke tillatt å snakke om politikk under den 30. grad (tilsvarende den 9. grad i det svenske systemet?). Fra den 30. til den 33. grad snakker man ikke om annet enn politikk.

Bak bakmennene

Man snakker ikke om Weishaupt’s Illuminati som det ekte Illuminati i Frimurerlosjen. Det var bare en ekstern manifestasjon av en strøming som ble lagd med en hensikt. Hensikten var å introdusere idiotene som i 1830 videreførte ideene på amerikanske universiteter i form av Skull & Bones etc. Det er viktig for slike folk å ha et historisk dokument som gir losjen en autentisk tradisjon. «Vi jobber etter disse prinsippene, dette er vår legitimitet. Vi har en lisens til å drepe. Vi har en lisens til å være onde».

Illuminati er også en ekstern manifestasjon av Jesuittene som på den tiden var i en dårlig situasjon i Vatikanet. De bygde derfor opp en organisasjon rundt seg for å kreve makten tilbake i Roma. På møtet i Clairmonte ble klasse-samfunnet dannet og de ble den selvutnevnte eliten. Koblingen er der, den Skotske riten kommer ut fra Clairmonte og er derfor en konstruksjon av Jesuittene. Hvem stod så bak Weishaupt? Baron Von Knigge ble kalt inn fordi Weishaupt ikke var noen stor ritualist. Weishaupt trengte noen til å lage ritualene. Von Knigge var en ekte vestlige Illuminati fra Rosenkreuzerne. Det pleide å være to former for Illuminati i vesten, men som Rene Guenon sier har vi tapt begge.

I United Grand Lodge of England (UGLE) spør man seg «Hva med Illuminati?» Illuminati er ikke det ekte Illuminati, de er Martinister. Hva skjedde så med Weishaupt’s Illuminati etter at de ble utvist fra den regulære Frimurerlosjen? De rekrutterte en elite som etablerte losjer som skulle eksistere eksternt og uavhengig av Frimurerlosjen men samtidig basert på det samme systemet.

Likhet i samme grad

Martinistene bygde et system baserte på ideene til Louis-Claude de Saint-Martin som selv var faren til troen på «Brorskap», «Likhet» og «Frihet». Forskjellen er at innad betyr dette: «Brorskap» kun blandt brødre, «Likhet» kun blandt de samme grader og «Frihet» for frie menn. Det finnes derfor en dualitet ved dette konseptet, en for massene og en for brødre. Så i dag kan vi si at Illuminati er alt som kommer fra Rosenkreuzerne som la grunnlaget for Frimurerlosjen i 1717. Ved dette møte ble frimurerne gitt en plan fra hva man kan kalle Illuminati som de skulle følge.

Det vestlige Illuminati, som Rene Guenon sa, er bygd på en løgn. Man bør lytte til Rene Guenon som selv eksperimenterte med alle losjene i Europa. Han ble biskop i den Gnostiske kirke før han fant ut at hele den vestlige tradisjon var baserte på en løgn. En løgn like stor som den Katolske kirke. Han konverterte til Islam og sa farvel til alt. I motsetning til Guenon forblir jeg i Europa og sier «Idioter».

(Intervjuet er oversatt fra engelsk til norsk etter beste evne)

————–

Les mer om Rene Guenon.

Reklamer

From → Politikk

5 kommentarer
 1. En Broder permalink

  Du har mye rett i det du skriver her, men du mangler et par vesentlige fakta. Det opprinnelige «illuminati» (organisatorisk talt) ble stiftet av jesuitterordenens grunnlegger sammen med flere andre okkultister før jesuitterordenen selv, under navnet Alumbrados D’Espagne – De Opplyste i Spania – som senere ble Die Bavarische Illuminati som ble «gjenoppvekket» av jesuitten Weishaupt i 1776.
  Her er imidlertid koplinger her som jeg tror svært få har sett, og kanskje vil aldri noen se alle – før de eventuelt blir avslørt av den innerste kretsen.

  Liker

 2. En Broder permalink

  Jeg vet forøvrig ikke om du har tenkt på det; men det sies at: «The best place to hide something is in plain view».
  Hvorfor så ufattelig mange referanser til Illuminati (med ulike navn) i filmer og TV-serier? Og hvorfor har Bush/Kerry åpent uttalt seg om Skull and Bones på TV – mens tidligere generasjoner har tiet alle slike spørsmål ihjel – og forlatt intervjuet?

  Liker

 3. Så sant. Jeg gjorde intervjuet før dama tok med barnet og forlot han. Zagami (Salami blant kritikere) var en gullgruve på okkult historie og praksis. Jeg har mer fra dette intervjuet med han hvor han snakker så fort og name-dropper så mye at det er nesten umulig å oversette. Synd hele saken som skjedde etterhvert. Nå er han vel nektet visum til Norge.

  Liker

 4. ??hva er lluminai

  Liker

  • IluminaTi. Illuminatus på norsk. En okkult hemmelig orden på slutten av 1700 som infiltrerte frimureriet. Historisk fakta. Om de har overlevde og eksisterer i dag er opp til hver enkelt å finne ut av. Skeptikere benekter det mens «konspirasjonsteoretikere» ser illuminati over alt. Klassisk spøkelseshistorie.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: