Skip to content

Operasjon Totalt Sammenbrudd

februar 13, 2007

Synopsis.

En hard science-fiction novelle om et kontrollert og automatisert samfunn utvitende på vei mot sin egen undergang. Satt i en verden full av spektakulær teknologi og radikale endringer møter vi to journalister, en forsker, en robot, en finansmann, en Iran-veteran og horder av spesialtrente leiemordere.

Uforutsigbart vær herjer kloden og verdenshavene oversvømmer kontinentale kystlinjer. Som et ledd mot transkontinental forurensning er de fleste store byer beskyttet med syntetiske atmosfærer og satellittbaserte systemer for meteorologisk modifikasjon. Kontroll av været er blitt førsteprioritet blant velstående stater, de mindre ressurssterke landene er enkelt bytte for det frådende havet. Utenfor byene kjemper bevoktede nabolag en ustoppelig kamp, ikke bare mot naturens vrede, men også mot horder av desperate kriminelle gjenger.

Den internasjonale sikkerhetspolitiske situasjonen styres av en vestlig blokk med et totalitært USA i spissen mot en koalisjon av Asiatiske statlig finansierte terrornettverk. I en verden revet i stykker av miljøkatastrofer, isolerte atomkriger, tomme oljebrønner og en desperat befolkning igangsettes den siste fase av en internasjonal sammensvergelse for et globalt statskupp.

Norge i 2030 er ikke noe oljeparadis men en statssubsidiert historisk levning preget av økonomiske nedgangstider og sosial oppløsning. Oslo er en fragmentert hovedstad, en multietnisk utpost i en verden på grensen til total krig. Etter at noen få uavhengige journalister avdekker dobbelt bokføring hos de store oljeselskapene faller aksjemarket i en selvforsterkende nedadgående spiral. Under dramatiske omstendigheter blir den industrialisert verden konfrontert med en økonomisk katastrofe av historiske proporsjoner.

De to journalistene Chris og Linda jobber i et nettverk av korrupsjonsjegere og avslører at den profilerte næringstoppen, Frank, er involvert i et globalt elitistisk nettverk av finansfolk, politikere og militæret. Ved hjelp av et internasjonalt nettverk av korrupsjonsjegere avsløres politisk og militær involvering i manipuleringen av aksjeprising på en rekke oljeselskap. Frank har fått forvarsel om børskrakket og selger seg brått ut av Schibstad familiens enorme aksjeposter i flere oljeselskap. Avsløringen av økonomisk kriminalitet trekkes våre helter inn i de siste forberedelser av et nytt globalt verdensherredømme.

Den Store Golfkrigen, en av verdenshistoriens mest intenst kriger, har utslettet store deler Midtøsten. Vi treffer en høyt kvalifisert sambandsoffiser i krigens hete. Høyteknologisk krigføring og en gnagende samvittighet har skapt en frustrert og tilbaketrukket krigsveteran. Etter mange år på fronten og med dyp innsikt i krigsmaskineriet forstår Lloyd hva han må gjøre.

Logiske konklusjoner sammenfaller med instinktiv rettferdighetssans og fører våre venner inn i de innerste korridorer av internasjonal fascisme og korrupsjon. Det ingen visste av dem var hvordan hendelsene bare var forvarslet på en global overtagelse iscenesatt av den virkelige fienden.

Reklamer

From → Fiksjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: