Skip to content

Kapittel 4

februar 10, 2007

Det var stillheten og isolasjonen som hadde trukket Lloyd til Finmark. Hans oppvekst på østkysten i USA på slutten av nittenhundretallet og senere mange års erfaring fra krigene i Asia og Midtøsten i begynnelsen av det nye millenniet hadde gitt han en forsmak for åpne landskap, frisk luft og lav befolkningstetthet. Som majoriteten av verdens befolkning var han av multietnisk opprinnelse.

Hans familie kunne spores tilbake til Norge og han følte derfor en nærhet til landet. Eiendommen han hadde arvet etter sin Samiske mor lå i med utsikt mot det frådende havet. Tanken på å flytte tilbake til hans faderland var blitt umulig etter statskuppet i 2012. Samtlige Indianere hadde blitt internert som et ledd i avbefolkningen av landet årene som fulgte. Finmark var hans siste faste holdepunkt i en krigsmatt verden han kjente altfor godt.

Finnmark, som resten av nordområdene hadde ikke dagslys. Skyer fra den Store Golfkrigen i 2015 traverserte verdenshavene og dekket atmosfæren med radioaktive støv- og sandpartikler. Det gjorde at det først ble kaldt i nord. At tundraen i Sibir hadde smeltet og slapp fri enorme mengder metangass sørget allikevel for å holde gjennomsnittstemperaturen på behagelig 15 grader.

Den smeltende tundraen hadde sluppet ut enorme mengder metangass som hadde ligget gjemt under gjordoverflaten i millioner av år. Katastrofen i Sibir hadde forårsaket en massiv emigrasjon fra store deler av Russland. Oppvarmingen etter metanutslippet og omfanget av forgiftningen hadde utslettet halve den Russiske befolkning. Gjennomsnittstemperaturen hadde steget med nærmere 10 grader når de største utslippene eksploderte opp fra de enorme undergrunnsdepotene.

Finnmark hadde aldri vært spesielt tett befolket, men nå hadde den geologisk tidsinnstilte bomben gått av og noen av de få som hadde overlevd hadde bosatt seg i nabolaget til Lloyd. Utover disse stakkars hjemløse var han tilnærmet alene med reinsdyr og en sjelden fjellrev. Lloyd likte det slik.

Lloyd hadde ikke tatt noen sjanser da han bestemt seg for å førtidspensjonere seg på Finmarksvidda. Hans fortid fra kryptografi i forsvaret hadde gitt han mange gode ideer til sikker boligbygging. Den fire meter dype undergrunnsboligen var bygget etter egne skisser. Allikevel kunne elementer fra militære hovedkvarter og bunkere gjenkjennes blant hjemmekoselige bilder fra en lang karriere rundt i verden.

Det eneste synlige på bakken over boligen var små antenner og satellittmotagere. I kveld hadde disse formidlet utallige mengder informasjon. Lloyd var inne i sluttfasen av et prosjekt han hadde jobbet med siden han hadde kommet hit. Hans innsikt fra kommunikasjons- og våpensystemer hadde kommet godt med, men i sin evige jakt etter forståelse av den globale maktelite var det annen og mer relevant informasjon som trengtes.

Helt siden de første årene i skolen hadde Lloyd vært nesten sykelig opptatt av hemmelige organisasjoner gjennom historien. En ganske uvanlig interesse for barn som ellers hadde alt av elektronisk underholdning innen rekkevidde. Ingen var ensomme eller kjedet seg med hundrevis av holografiske tv-kanaler, ufarlig designer dop og underholdningsroboter som utførte de mest halsbrekkende oppgaver. Lloyd ble ikke tilfredsstilt av den slags, han trengte svar på en verden han så bli stadig mer komplisert. Han lot seg ikke forstyrre av simpel underholdning i en virkelighet som stadig ble mer uvirkelig.

”De fordømte kortsiktige planene til oljeselskapene”, tenkte Lloyd. Hvordan kunne man bygge et stabilt verdenssystem på en ikke fornybar ressurs som olje. ”Hvorfor kunne ingen ha forhindret den opplagte katastrofe!?”.  Lloyd rev seg i håret. Nå var alt tapt. Nå var tiden inne for hevn. Han hadde ingenting å tape Han kjente hatet og avskyen formelig buldre inni seg. Alt han trengte var et påskudd til å konfrontere de han visste stod ansvarlig.

Reklamer

From → Fiksjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: