Skip to content

Kapittel 5

februar 9, 2007

Den kolossale mursteinsbygningen var ikke vanskelig å finne. Frank hadde vært i Templet før og bygget kunne sees på lang avstand fra de travle gatene i New York. Omgitt av marmortrapper i alle retninger stod bygningen tretti etasjer høy med en kald og intimiderende fasade. I foten av trappen gikk et ti meter høyt elektrisk gjerde. Overvåkningskamera observerte på avstand mens sikkerhetsroboter patruljerte en sikkerhetssone rundt gjerdet.

Det var en god grunn for de omfattende sikkerhetstiltakene. I 2008 hadde en koalisjon av militante grupperinger utslettet lokalene til The Federal Reserve District of New York. Nasjonalister, reaksjonære, muslimer og andre militante grupperinger hadde sett seg lei av lånehaiene som ble tillagt skylden for å ha drevet den amerikanske økonomien forbi ethvert håp om forbedring. Templet, det internasjonale hovedkvarteret til Ligaen, eller The International League of Bankers, hadde blitt reist på ruinene av sentralbanken.

Arbeidsledigheten hadde stagnert på 50 % og hadde skapt et klasseskille som ga grobunn for en rekke militante motstandsbevegelser. Ligaen hadde tatt hensyn til dette.

Nederst i den flere hundre meter lange marmortrappen opp mot den ruvende bygningen stod en vaktpost og en væpnet vakt kom ut og forlangte identifikasjonspapirer. Frank hadde som alltid papirene i orden. Vakten sjekket på terminalen og så at Frank hadde avtalt et møte en måned i forveien. Frank skulle treffe Dan McGregor, direktøren i Ligaen, som organisasjonen ble kalt blant medlemmer.

Ligaen var sammensatt av utvalgte finansmenn, politikere og militære hauker fra hele verden. Medlemskapet gikk i arv og Franks oldefar hadde en gang vært direktør for det Europeiske kontoret. Kontoret her i New York var hovedkvarteret for den verdensomspennende organisasjonen som nå uformelt fungerte som verdens største finansinstitusjon. Hva som foregikk i Templet hadde alltid vært omslynget av mystikk og rykter. Kun medlemmer fikk vite hva som foregikk i den ærverdige bygningen, og selv mange av de innvidde hadde ikke full innsikt i organisasjonens arbeide.

Frank hadde mottatt invitasjonen som hadde gitt en kort beskjed om hva det dreide seg om. Ut fra den tilnærmet kryptiske meldingen antok han hadde dette angikk den økonomiske utviklingen, børskrakket og oljekrisen. Frank rakk ikke stoppe foran den enorme døren før den langsomt åpnet seg og en ny vakt vinket han inn. En trapp til og han stod i kontoret til McGregor.

– ”Velkommen kjære Frank”, sa McGregor med sin skjøre stemme. Mannen måtte være godt over hundre år gammel, men så ikke mer enn seksti ut. Livsforlengende teknologi gjorde underverker i disse dager og denne mannen manglet ikke penger til den slags. ”Sitt ned, vi har mye å snakke om”.

– ”Jeg husker godt hvordan din bestefar og jeg bygde denne organisasjonen”, begynte McGregor. ”Vi overtok etter mange før oss. I flere hundre år har vi bygd lag på lag med vanntette strukturer for vårt endelige mål. Tiden begynner å bli klar for å iverksette den siste fasen. Med få unntak har alt gått etter planen. Vi eier i dag majoriteten av verdens børser, de største bedriftene og vi har alle viktige politikere blant våre rekker. De siste dagers utvikling har gått etter planen. Du har spilt din rolle godt og vi trenger alt vi kan av våre medlemmer nå som vi går inn i den siste og endelige fasen av planen vår.”

Frank forsto hva som stod på spill, familiens formue var avhengig av hans deltagelse i denne høyst risikable planen. ”Vi vil kreve en helt spesiell innsats av deg, Frank. Du har hatt mye å tjene på dette, du har blitt rik, eller la meg si, rikere, takket være dine kontakter i Ligaen. ”Nå er tiden kommet for å bevise din lojalitet til oss. Det har nemlig oppstått en høyst beklagelig situasjon. Noen ved det Europeiske kontoret ser ut til å ha blitt utsatt for press og har lekket viktig informasjon til en gjeng med korrupsjonsjegere.” Frank holdt på å miste pusten, han hadde trodd alle frontene og lagene med stråorganisasjoner skulle være ugjennomtrengelig.

– ”Styret har gitt deg alle fullmakter til å ordne opp i dette. Din første kontakt er Roger DuPoint, en fransk sikkerhetsekspert, som sammen med deg må sørge for at alle spor blir slettet.” McGregor ga Frank en mappe, et kredittkort og en flybillett til Paris.
– ”Du vil bli informert om planen når du treffer Roger i Paris. Lykke til, Frank, jeg stoler på deg”. Frank forstod at han ikke var i noen posisjon til å forhandle om dette. Frivillig tvang var et uttrykk som var treffende for situasjonen.

Få timer senere satt Frank på en av Ligaens privatflyene på vei til Paris. McGregor hadde gitt han en dokumentmappe med detaljer om informasjonen som var på avveie og forslag til tiltak for å forhindre spredning av den. En gruppe ved navn C- hadde mottatt dokumenter som koblet Ligaen til flere oljeselskap og deres feilaktige informering om oljereserver.

Frank forstod alvoret når han leste bakgrunnsmaterialet om Roger, sikkerhetsekspert var en mild formulering. Drapsmaskin var det første som slo Frank da han så listen over oppdrag han hadde deltatt i. Roger var en av få utvalgte som hadde deltatt i statskuppet i forbindelse med overtagelsen av presidentembetet i USA. De rant blod fra disse papirene tenkte Frank før han sovnet til den svake duren fra flyet.

En svart limousin stod klar på den private flyplassen da Frank landet. I bilen satt Roger iført svart dress og mørke solbriller.
– ”Du er sendt ute Frank”, sa Roger. ”Operasjonen er allerede i gang. Vi hadde ikke noe valg, vi måtte utslette hovedkontoret til C-. Forhåpentligvis blir din jobb bare å snakke med pressen om hva som har skjedd.”

Reklamer

From → Fiksjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: