Skip to content

Kapittel 6

februar 8, 2007

Frykt var et ukjent begrep blant medlemmene i Ligaens styre. Organisasjonen hadde overlevd flere verdenskriger, globale pandemier, og var nå forberedt på et globalt økonomisk sammenbrudd. De var samlet til et ekstraordinært styremøte som ble lagt til et av deres månedelige ritualer i bunkeren i hovedkvarteret i New York. Samlet i det store kjellerlokalet var 32 menn kledd i mørke esoterisk dekorerte dresser. Over det runde bordet som målte ti meter i diameter hang 10 hologram av menneskehoder.

Et av hologrammene lyste opp og ble med ett levende. ”Kjære brødre, vår tid er kommet for den endelige overtagelse av denne praktfulle planet. Tiden er inne for denne forsamlings fullbyrdelse av våre forpliktelser. Vi er de siste utvalgte som med all rett kan gripe den globale makt som ligger i vårt blod.” Gruppen av ekstraordinært innflytelsesrike svartkledde menn satt fiksert av hologrammet.

Hologrammene som en etter en lyste opp og holdt små taler var representasjoner av gamle mennesker som hadde valgt å lastes ned på molekylære lagringsmedia. Kroppene til de 10 samlet her var kryogenetisk preservert i et eget fryselager i Templet. Langsiktige planer krever langsiktig eierskap var mottoet blant ”holohodene” som mange ondsinnet kalte dem.

Mange var fortsatt usikre på sikkerheten ved nedlastingsprosedyrene ved en holofisering. De første som hadde tillatt nedfrysing av kroppen etter en nedlasting hadde opplevd ekstreme tvangsforestillinger, distansering og en ubeskrivelig kvalme. De siste generasjonene av teknologien ble annonsert som smertefri. Prisen var derimot ren terror, de få hundre som var nedlastet hadde forhåndsfinansiert en av verdens største databedrifters drift i 100 år.

Tiden var endelig inne. MacGregor strålte av selvsikkerhet, han skulle få æren av å informere de utvalgte om hva som skulle skje. En ekstra nyhetssending kl. 12:00 begynte med en oppsummering av hva som hadde skjedd de siste døgnene. Verdens børser var redusert til en brøkdel av deres opprinnelige verdi, sentralbanker verden over var utarmet etter subsidiering av industri og offentlige prosjekter. Krigen i Midtøsten hadde eskalert og taktiske atombomber hadde gjort en allerede livløs ørken til et radioaktivt lager. Verden var bokstavlig talt tømt for olje og gass og den industrialiserte verden var i full oppløsning.

Som en reddende engel dukker MacGregor opp på skjermen.
– ”Kjære verdensborgere, som dere forstår har vi havnet i en situasjon hvor vi ikke har mange valg. Som leder for en av verdens eldste og mest ansvarsbevisste organisasjoner erklærer jeg herved Ligaen som den absolutte makt over de allierte land, Nord-Amerika, Sør-Amerika og Europa må stå samlet mot en Asiatisk horde av terrorister.”

From → Fiksjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: