Gå til innhold

Mystisk lys over Nord-Norge

desember 9, 2009

Russisk rakett på avveie?

Norsk Romsenter tror den mystiske kjempespiralen er en russisk rakett som er skutt opp fra en u-båt i Kvitsjøen. Den russiske nordflåten benekter at noe slikt skal ha skjedd.

Oppstandelsen var stor fra sør i Trøndelag til nord i Finnmark i dag morges da en spiral av lys spredte seg utover himmelen. Det svært mange nå spør seg om, er om dette er en russisk rakett.

– Vi har ingen informasjon om noe slikt, og har heller ikke sett noe som det du beskriver, sier en anonym talsmann for den russiske nordflåten til VG Nett.

UPDATE: «Bulavas Whirling Though the Sky» fra ArmsControlWonk.

Fra VG. NRK har også lengre artikkel og Altaposten har interessante beskrivelser fra øyenvitne. Forsvaret etterforsker saken, sannsynligvis russisk rakett i TV2.

11 kommentarer
  1. Dommedag permalink

    2012 nærmer seg. Forbered eder.

    Liker

  2. Snake permalink

    haha kansje russerane øvde på bombe Oslo siden Obama skal komme? Kansje rakketen var avledningsmanøver.

    Liker

  3. joachim permalink

    det er jo litt småinteressant at dette ikke er et enestående tilfelle av ufo obs’s..
    uk legger ut 50 år med ufo obs, og andre land følger etter..(se red ice) .det er liksom ikke måte på hvordan media plutselig interesserer seg for blinkende lys på skylinenen:) har hørt at the king obama har reservert tv-tid for en eller annen kunngjøring i løpet av mars 2010…ser det for meg : We are not alone…vi er faktisk bare en liten planet i et stort univers…
    og om blue project eller hva det nå heter , haligraphs kommer…store greier

    Liker

  4. Yngve permalink

    Det var en russisk Bulava-rakett som feilet på en eller annen måte. Spiralmønstret er forårsaket av at rakettrinnet har begynt å rotere (enten på grunn av drivstofflekkasje eller fordi en styrerakett har hengt seg opp). Den mørke ringen kom når drivstofftanken var tom og den sluttet å lage stripe på himmelen.

    Raketten er en ballistisk atomrakett som russerne har jobbet med i mange år og hatt flere uhell med.

    Den må ha vært i verdensrommet når dette hendte siden så mange kunne se den, og at spiralene spredte seg helt jevnt utover (vakuum).

    Det så stilig ut da :)

    Liker

  5. clubofnow permalink

    Rakett – Haha! – Hvordan rakett da?? Jeg tror ikke på den forklaringen i det hele tatt!!!

    WELCOME – Visitors!

    Liker

  6. Hehe, sier bare «V»

    Liker

  7. joachim permalink

    Commenten min var ikke spesielt seriøs dah..men hadde vært et fint kveldsshow en psykedelisk kveld : )

    Liker

  8. clubofnow permalink

    Mest sannsynlig så står det noen kjekke unge menn på åsen der den blå spiralen treffer, på bildet, og «prøver ut» en form for projeksons-teknologi som er ukjent blant den gemene hop. At russere tester atom-våpen på denne dato og sted ville vel nærmest bli oppfattet av vesten som en krigserklæring vil jeg tro. KEEP ON RAVIN´ IN A FREE WORLD!

    Liker

Legg igjen en kommentar